Nocturna de pe stadion se va aprinde în august la Botoşani

0
96

 

 FC Botoşani va juca acasă primul meci pe nocturnă abia în etapa cu numărul cinci a viitoarei ediţii a Ligii 1 * instalaţia nu va putea fi dată în funcţiune mai devreme de 15 august, la meciul cu Universitatea Cluj.

Lucrările de modernizare a Stadionului Municipal din Botoşani sunt executate de firma Elsaco, administrată de omul de afaceri Valeriu Iftime, care este şi preşedintele FC Botoşani, promovată în Liga I de fotbal. La complexul sportiv trebuie montată o instalaţiei de încălzire a gazonului şi o alta de nocturnă, criterii obligatorii pentru ca Stadionul Municipal să fie gazda meciurilor din Liga I jucate de FC Botoşani.
Până pe 15 iulie se finalizează lucrările la instalaţia de încălzire a terenului iar o lună mai târziu va fi funcţională şi nocturna.

Becurile se aprind pe 15 august
L
icitaţia privind nocturna şi încălzirea terenului stadionului Municipal Botoşani a fost câştigată de firma EnergoBit din Cluj dar lucrarea a fost subcontractată companiei Elsaco Botoşani. Nocturna, stâlpii şi corpurile de iluminat vor ajunge la Botoşani, la începutul lunii august. Va urma o săptămână în care echipamentele se montează şi încă o săptămână de probe.

„Instalaţia de încălzire va fi gata la jumătatea lunii iulie. Pe gazon se va putea juca. Cea mai grea problemă era să punem proiectul în acord cu realitatea în ceea ce priveşte stâlpii de nocturnă. Sunt patru piloni care au o adâncime de 16 metri. Nu puteam să dau comanda pentru stâlpi înainte de licitaţie. Am un grafic nebun. Eu spun că se aprind becurile pe 15 august. Este imposibil mai repede, dar e imposibil ca cineva de pe lumea asta să fi făcut mai repede ca noi”, a conchis Valeriu Iftime.
Lucrările de modernizare a Stadionului Municipal sunt suportate din bugetul Primăriei Botoşani şi costă peste 6 milioane de lei.

„Dacă echipamentele veneau, era gata în 15 iulie” – Valeriu Iftime, om de afaceri

Sursa: evenimentul

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments