Tradiții și obiceiuri populare din perioada premergătoare a sărbătorilor de iarnă: Sfântul Andrei și Sfântul Nicolae

0
113

Asociația „Familia Tradițională” organizează astăzi, 05 decembrie 2016, de la ora 18:00, la Colegiul Sfântul Nicolae Iași, în sala Juventus, întâlnirea de suflet Tradiții și obiceiuri populare din perioada premergătoare a sărbătorilor de iarnă – Sfântul Andrei și Sfântul Nicolae susținută de doamna Angela Paveliuc Olariu, doctor în etnografie.

Evenimentul face parte din suita de activități organizate în cadrul proiectului Dor de Tradiție care a debutat la 1 iulie 2016 și se va desfășura pe parcursul unui an calendaristic.

Scopul acestei întâlniri de suflet este de a readuce în fața publicului ieșean elemente de identitate națională sintetizate în tradițiile și obiceiurile pe care poporul nostru le-a păstrat și le-a evocat datorită fidelității față de datina străbunilor, dar și față de evlavia pentru cei doi sfinți care preced și vestesc nașterea Domnului: Sfântul Andrei, apostolul și ocrotitorul românilor și Sfântul Nicoale, milostivul arhiereu aducător de daruri.

Participarea este liberă și ceaiul oferit de gazde.

Proiectul „Dor de tradiție” beneficiază de o finanțare nerambursabilă în valoare de  62223 lei din partea Primăriei Municipiului Iași.

Asociația Familia Tradițională este o organizație înființată în anul 2014 care își propune promovarea și apărarea intereselor familiei autentice și tradiționale, informarea societății civile asupra oportunităților, dar și asupra pericolelor care pot afecta familia, în ansamblul ei, implicarea și sprijinirea inițiativelor societății civile care au ca scop promovarea și încurajarea natalității și sporului demografic.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments