Tată și fiu, dictatori în Republica Separatistă Miroslava

0
1345

@ La Miroslava parcă și iarba crește doar pe unde pășește fiul primarului @ La Miroslava, familia Niță amestecă fără nici un stres investițiile primăriei cu afacerile private @ Deși sunt zone întregi din comună în care nu sunt utilități, cele trei cartiere de vile ridicate de fiul primarului au tot ce le trebuie @ Dan Niță a tras curent și a asfaltat drumul și până la moșia sa de la Valea Ursului, acolo unde și-a amenajat un iaz @ Un alt drum care duce spre unul din cartierele de vile ridicate de “investitorul” Bogdan Niță a fost asfaltat recent de primărie @ “Eu insist de mult timp la primărie să tragă curent în zonă, dar nu sunt luată în seamă. În schimb, în cartierele fiului primarului sunt trase toate rețelele de utilități”, a spus Gabriela Chiriac, o femeie din satul Valea Ursului

În comuna Miroslava, Dan Niță este primar iar fiul său Bogdan Niță este unul dintre cei mai potenți afaceriști de pe plan local. Asta nu ar fi o problemă dacă Bogdan Niță nu s-ar fi transformat practic peste noapte dintr-un medic stomatolog necunoscut în prosper om de afaceri și dacă această schimbare de statut nu ar fi survenit la scurt timp după ce Dan Niță a devenit primar al comunei.

GALERIE FOTO

Utilități, doar pentru fiul primarului

Locuitorii comunei au constatat că Primăria Miroslava a contribuit suficient la această prosperitate a lui Bogdan Niță. Astfel, într-o ediție anterioară, săptămânalul 7Est a arătat că Dan Niță a concesionat direct către firma fiului său un teren situat chiar în spatele primăriei. Acesta nu este singurul ajutor primit de Bogdan Niță de la “autoritățile locale”. Astfel, pe lângă faptul că Primăria Miroslava îi eliberează lui Bogdan Niță autorizații de construire pe bandă rulantă și suficient de rapid, cetățenii au constatat că toate cartierele de vile ridicate de fiul primarului sunt dotate foarte bine cu rețele de utilități. Având în vedere că și locatarii lui Bogdan Niță au dreptul la un trai civilizat asta nu ar fi o problemă dacă în comună nu ar exista zone întregi în care locuitorii din Miroslava nu beneficiază nici măcar de curent electric, iar de canalizare și drumuri asfaltate nici nu poate fi vorba.

Trei cartiere de vile

Pe lângă blocul de locuințe pe care l-a ridicat în Valea Adâncă pe strada Pepinierei, Bogdan Niță și asociații săi au construit și au vândut în localitățile Miroslava și Valea Ursului imobile din trei cartiere de vile. Poate că este prea mult spus “cartiere”, deoarece este vorba despre ansambluri rezidențiale care cuprind case de același tip înșiruite de o parte și de cealaltă a unui drum. Prețul mediu al unei astfel de case ar fi, potrivit anunțurilor de pe site-urile specializate în tranzacții imobiliare cu care colaborează Bogdan Niță, de circa 60.000 euro. Înarmați cu sesizările unor cetățeni care reclamă de ani de zile că locuiesc în Miroslava de mult timp și nu au utilități, jurnaliștii săptămânalului 7Est au mers la pas prin “cartierele” lui Bogdan Niță și au putut constata că imobilele beneficiază de toate rețelele de utilități apă, canalizare, curent electric și gaze naturale. Primele vile ridicate de Bogdan Niță se află la marginea șoselei IașI – Voinești pe sensul de mers spre comunele Țibana, Țibănești. Celălalt cartier se află de asemenea la marginea aceleiași șosele, dar în localitatea Valea Ursului lângă biserică. Cea de a treia zonă de vile se află în Miroslava pe partea dreaptă a șoselei menționate, undeva în planul doi, pe strada Fermei. Primăria Miroslava a asfaltat strada care duce până la aceste vile vândute de Bogdan Niță.

“Primăria nu vrea să ne tragă curent”

Puțin mai încolo de vilele din Valea Ursului se află o zonă de case care nu sunt racordate nici măcar la rețeaua de curent electric. Proprietarii acestor case ridicate în ultimii ani au făcut repetate cereri la primărie, solicitând să fie extinsă rețeaua de utilități. De fiecare dată însă s-au izbit de refuzul primarului.

“Sunt ani de zile de când solicităm primăriei să ne tragă și nouă măcar curent electric. Nici nu vrea să ne bage în seamă. Toți proprietarii din această zonă am făcut petiție la primărie. Odată, în urma unei cereri făcute de noi, Niță ne-a răspuns în bătaie de joc că noi nu avem bani să plătim curent. Modul în care ne tratează acest primar este revoltător. Așa cum primăria a reușit să ducă gazele, apa și canalizarea și rețeaua de curent electric în cartierele lui Bogdan Niță, putea să facă astfel încât să avem și noi măcar lumină”, a spus Gabriele Chiriac, una dintre femeile din Miroslava care se roagă de ani de zile primarul Niță să extindă rețeaua de energie electrică în zona în care locuiește.

“Tata nu m-a ajutat”

Trebuie să subliniem și lipsa de transparență a primarului Dan Niță, care a refuzat să colaboreze atunci când i s-a solicitat care au fost investițiile făcute de Primăria Miroslava în vederea extinderii rețelelor de utilități în ultimii ani pentru fiecare localitate a comunei. În aceste condiții, Bogdan Niță susține că vilele sale nu beneficiază de rețelele de utilități datorită investițiilor făcute de primărie.

“Am beneficiat și eu de apă așa cum a beneficiat toată lumea. Dacă îmi demonstrează cineva că primaria mi-a tras mie utilitățI, eu dau casele gratis. Să nu-mi puneți în cârcă și case care nu sunt ale mele. La revedere!”, a spus Bogdan Niță.

Primarul și-a asfaltat și drumul până la iaz

Dan Niță pare să nu aibă limită atunci când își propune să sfideze comunitatea. În comună se știe că primarul are acum și iaz. Este vorba despre un luciu de apă din satul Valea Ursului, iar lângă iazul respectiv primarul și-a amenajat și o fermă. Primăria Miroslava nu a făcut public modul în care a concesionat sau a licitat această proprietate publică, dar oamenii știu că acolo este “iazul lui Niță”. În timp ce pe multe ulițe din comună oamenii merg prin noroaie, Niță a asfaltat drumul care duce până la respectivul luciu de apă. De altfel, lucrările de asfaltare s-au oprit la o distanță destul de mică față de zona în care se află iazul.

“Oamenii din comună vorbesc. Eu am tras utilități în comună în funcție de bugetul pe care l-am avut. Acum eu știu că dumnevoastră interpretați cum vreți această situație”, a spus Dan Niță.

Constantin MAZILU

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments