Petru Movila, candidat PMP: de ce candidez

0
126

Advertorial electoral

De ce candidez? Pentru că mai există şi oameni care fac lucruri bune. Paradoxul este cel al faptului că mulţi dintre cei care spun că funcţia de parlamentar este sinonimă cu hoţia şi corupţia vin şi îmi bat la uşă tocmai pentru a-i ajuta în diverse momente. La fel se întâmplă şi în cazul unor candidaţi la Parlament. Au blamat aceste funcţii, dar astăzi se îngrămădesc pe listele partidelor, uitând ce au declarat de nenumărate ori. Este foarte uşor să generalizezi şi să spui că întreaga clasă politica este coruptă, însă trebuie să se înţeleagă că nu toţi suntem aşa cum se vede la televizor.

Cel mai important argument pentru candidatura mea este tocmai această experienţă care se adăugă la seriozitatea şi consecvenţa de care am dat dovadă în activitatea de parlamentar dar şi în susţinerea proiectelor Iaşului. Nu cred că există parlamentar local care să cunoască mai bine decât mine comunele din judeţ.

Chiar dacă de multe ori oamenii nu agreează politicienii şi nu au o părere bună despre ei, inclusiv despre mine, trebuie să se ştie că sunt câteva proiecte de lege foarte importante care-mi poartă semnătura. La fel şi în cazul unor proiecte majore pentru Iaşi, cum ar fi înfiinţarea Institutului Regional de Oncologie, înfiinţarea SMURD în Iaşi, comisia de anchetă pentru stoparea privatizării companiei Antibiotice SA şi nu numai. Aceste proiecte trebuie continuate. Votul tău pentru mine este egal cu un vot pentru continuarea proiectelor Iaşului.

De când sunt parlamentar:

  • am împiedicat vânzarea companiei ieşene Antibiotice SA. În 2008, atunci când s-a dorit privatizarea firmei, am înfiinţat o comisie parlamentară de anchetă care a dus la stoparea vânzării acesteia.
  • înfiinţarea Institutului Regional de Oncologie Iaşi îmi poartă semnătura.
  • am susţinut înfiinţarea SMURD în Iaşi.
  • am facut demersurile necesare pentru alocarea a 15 milioane lei Clinicii de Chirurgie Plastică, Reparatorie de la Spitalul Sf. Spiridon
  • sunt unul dintre cei mai activi parlamentari: în mandatul 2012 – 2016 am depus 182 de întrebări şi înterpelări, 143 de proiecte de legi din care 10 au fost promulgate, 65 de declaraţii politice şi 141 de luări de cuvânt în Parlament.

Ȋn următorul mandat, priorităţile mele legislative sunt următoarele:

  • o nouă lege a Sănătăţii
  • reducerea numărului de parlamentari la 300
  • alegerea primarilor din două tururi

Și nu în ultimul rând, unirea cu Republica Moldova!

 

 

Publicat la comandat Partidului Miscarea Populara Filiala Iasi, CUI AEP 11160002

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments