În 2012 era în dizgraţia tuturor, iar acum este cel mai important fundaş al lui Low. "E nevoie de timp pentru a ne obişnui unul cu altul"

0
75

 

 

În 2012, Mats Hummels era un jucător problematic pentru Joachim Low. Acum, este liderul compartimentului defensiv în naţionala Germaniei. În sferturile de finală, contra Franţei, Hummels a înscris singurul gol al partidei şi a fost ales cel mai bun jucător al meciului.

mediat după meciul cu Franţa, o declaraţie a lui Mats Hummels surprindea pe toată lumea: „2012 s-a terminat!”. De ce fundaşul-erou al Germaniei îşi aducea aminte de un an chiar după ce a reuşit cel mai bun meci din cariera sa? Privind înapoi găsim înţelesuri. În 2012, la Campionatul European organizat în Polonia şi Ucraina, Germania juca împotriva Italiei pentru un loc în finală. Scorul a fost deschis de Balotelli, dintr-o centrare a lui Cassano. Vinovat la gol a fost Mats Hummels.

Conflict cu Low

Criticile la adresa fundaşului au venit imediat, Joachim Low fiind poate principalul om care l-a indicat pe Hummels ca principalul vinovat pentru eşec. Nu era prima dată când între cei doi exista tensiune. În trecut, selecţionerul critica faptul că fundaşul apelează foarte des la pasele lungi, lucru ce nu este în concordanţă cu filozofia de joc a selecţionerului. 

„Nu sunt genul de jucător care să fie pus la colţ şi poate de-aia am avut anumite probleme de comportament. Poate atunci mă vedeam mai bun decât eram de fapt şi de-aia nu mă subordonam superiorilor aşa cum ar fi trebuit„, a spus Hummels zilele trecute, o declaraţie care arată clar că fundaşul s-a maturizat şi a trecut peste anumite nemulţumiri din trecut. Schimbarea de atitudine este uriaşă, având în vedere că în septembrie 2013 declaraţiile sale sunau în felul următor:  „Cred că cei de la Federaţia Germană de Fotbal nu suportă foarte bine criticile”. Replica a venit imediat din partea lui Low: „Trebuie să-mi dea nişte explicaţii cu privire la această declaraţie”. 

Personalitatea lui Hummels este un subiect despre care se discută de mai mulţi ani în Germania. Fundaşul a fost crescut de Bayern Munchen, acolo unde tatăl său, Hermann, a fost antrenor la grupelor de juniori. I-a pregătit pe Tony Kroos şi Thomas Muller, două produse de succes al clubului. Club care nu a avut ochi şi pentru Hummels şi pe care l-a lăsat să plece la Dortmund pentru doar 5 milioane de euro. Ulterior, bavarezii au încercat să îl răscumpere, dar s-au lovit de un refuz public foarte dur din partea fundaşului. Un astfel de mesaj poate crea o rivalitate foarte mare între două cluburi, una care oricum exista.

Acesta a fost unul dintre motivele pentru care în cantomanetul Germaniei de la Euro 2013 exista o tensiune. Lotul lui Low era împărţit între jucătorii de la Bayern şi cei de la Dortmund. Grupul galben-negrilor era condus chiar de Hummels, iar din el făceau partea Gotze, Reus, Schmelzer şi Gundogan. „E clar că jucătorii lui Bayern au parte un tratament preferenţial la echipa naţională„, spunea fundaşul. Chiar şi jurnaliştii din Germania evidenţiau că Low este mai atras de jocul de pase al lui Bayern, decât de stilul rapid al lui Dortmund. 

Maturizarea lui Hummels

Toate aceste conflicte mici i-au dăunat lui Hummels, care a fost rezervă în multe meciuri din campania de calificare pentru CM 2014. Frustrarea a crescut, iar presa germană a scris că între selecţioner şi fundaş tensiunea a atins un prag ameninţător. Jucătorii cu experienţă la echipa naţională, cum ar fi Phillip Lahm, puneau accent pe actele de indisciplină ale unor anumiţi fotbalişti care refuzau să se alinieze cerinţelor, Hummels fiind ţinta lor. Astfel, Boateng şi Mertesacker era cuplul de fundaşi centrali pe care Low urma să mizeze în Brazilia. Doar că planurile s-au schimbat între timp.

Jocul nu funcţiona aşa cum Low îşi dorea, iar Lahm a fost mutat la mijlocul terenului. Astfel, Boateng a fost mutat pe banda dreaptă, iar Hummels trecut lângă Mertesacker. În dreptul său la acest Campionat Mondial nu doar că apar două goluri, dar şi foarte multe şuturi blocate sau mingi recuperate. Low a câştigat un fundaş central foarte sigur pe el, iar Hummels a trecut peste frustrările din trecut. „Se pare că eu şi eu Low am avut nevoie de nişte timp până să ne cunoaştem mai bine. Acest proces este acum la final”, a fost declaraţia lui Hummels, completată de laudele antrenorului la adresa sa: „Se luptă exemplar pentru fiecare minge. Este mereu la locul potrivit”. 

E clar că atmosfera din cantonamentul Germaniei este una foarte bună. Doar că este de urmărit dacă această atmosferă poate fi menţinută şi în cazul unui. 

  • Hummels a câştigat 71% dintre duelurile în care a fost angajat la Campionatul Mondial

Sursa: prosport

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentJudecătorii ieșeni au decis că Chevron îşi poate continua activitatea în Vaslui
Articolul următorVelea a cântat pe furiş în Italia
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments