- In alti ani, CNA acorda o atentie deosebita campaniilor electorale, chiar daca rezultatul final – calculat in termeni de sanctiuni aplicate – a fost adesea criticat. Au fost perioade electorale in care acest for, care de obicei se intruneste in sedinte publice de doua ori pe saptamana, martea si joia, se intrunea si de patru, chiar cinci ori pe saptamana pentru a supraveghea felul cum se desfasoara campania in audiovizual. Nu a mai fost cazul anul acesta. Dimpotriva.
In campania audiovizuala pentru alegerile parlamentare, eliminand din calcul eventualele sedinte suplimentare pe care le-ar fi putut avea, CNA putea sa se intalneasca in total, doar martea si joia, de 9 ori. A facut-o doar de patru ori in ultima luna.
- Ca sa poata avea loc o sedinta, trebuie sa existe un numar minim de membri CNA prezenti. Daca nu, sedinta se anuleaza. In ultima perioada, cei care iau parte de obicei la sedintele CNA au primit mai multe e-mailuri cu „in ziua X, din motive de cvorum, nu va fi sedinta de Consiliu”, decat mesaje in care erau informati in legatura cu ordinea de zi a sedintei urmatoare.
Situatia este la fel de grava la nivelul intregului an, problemele accentuandu-se in special in al doilea semestru.
Daca s-ar fi intrunit in fiecare zi de marti si joi, CNA ar fi putut avea, de la inceputul anului pana la 8 decembrie, 95 de sedinte. S-a intalnit, insa, potrivit calculelor HotNews.ro, doar de 54 de ori in acest interval.
Problema s-a accentuat dupa ce, pe 4 august, pe site-ul CNA a fost implementat un sistem de transmisie online in direct a sedintelor CNA. Pentru acesta, membrul Valentin Jucan facuse mult timp presiuni, incercand chiar – fara succes – sa transmita pe cont propriu, folosind webcam, ce se intampla la reuniunile Consiliului. Mai multi membri CNA s-au opus initiativei de la bun inceput si au continuat sa se opuna si dupa inceperea transmisiilor pe site-ul forului audiovizual.
Din 4 august, CNA s-ar fi putut intruni, pana pe 8 decembrie, de 37 de ori. A facut-o insa doar de 14 ori, cel mai adesea discutand subiecte restante, nicidecum chestiuni fierbinti din sezonul electoral.