Trump, refuză rapoartele serviciilor secrete

0
67

„În primul rând, sunt nişte oameni foarte buni cei care îmi fac aceste briefinguri. Şi le spun : Dacă se schimbă ceva, mă sunaţi imediat. Sunt disponibil într-un minut’”, a explicat Trump într-un interviu acordat Fox News.

 

“Sunt o persoană deşteaptă (…). Nu este nevoie să mi se spună acelaşi lucru, cu aceleaşi cuvinte, în fiecare zi pentru următorii opt ani (…). Nu am nevoie de asta”, a subliniat el.

 

Preşedintele ales a specificat însă că vicepreşedintele ales, Mike Pence, şi generalii săi primesc aceste briefinguri mai des decât el.

 

Noi contre cu China

 

În acelaşi interviu, Trump a precizat că nu are de gând să permită Chinei să-i ordone să facă ceva şi a dat un semnal legat de faptul că abordarea politicii externe a SUA se va schimba în timpul administraţiei sale.

 

„Nu vreau să las China să îmi impună ceva. Nu inţeleg de ce trebuie să ne supunem politicii pentru „o singură Chină“ fără să încheiem un acord în care chinezii să facă mai multe lucruri, inclusiv în domeniul comerţului”, a precizat Trump.

 

Miliardarul  a ţinut să reamintească faptul că Beijingul îşi depreciază voit moneda ca să aibă un avantaj competitiv în faţa produselor americane şi a criticat faptul că nu face nimic pentru a tempera ambiţiile în domeniul nuclear ale Coreei de Nord.

 

Geng Shuang , purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a răspuns că  dacă Washingtonul va reveni asupra angajamentului „o singură Chină“, „nu se va mai pune problema unei creşteri sănătoase şi regulate a relaţiilor chinezo-americane şi nici a unei cooperări bilaterale în domenii importante”.

 

Trump, nume de cod „Mogulul“

 

Preşedintele ales al SUA şi soţia sa au primit nume de cod, de la Secret Service. Donald Trump este „Mogulul“, iar viitoarea primă doamnă , Melania Tramp, „Muza“.  Vicepreşedintele  ales Mike Pence, care a fost guvernator al Statului Indiana,  este „Hoosier“ , denumire de la statul pe care îl reprezintă ,  iar  soţia sa , Karen Pence,  este  „pasărea Colibri“. 

 

Preşedintele în funcţie al SUA, Barack Obama, are nume de cod ”Renegatul”, iar soţia sa Michelle, ”Renaştere”. Cele două fiice ale lor, Malia şi Sasha, ”Strălucire”, respectiv ”Boboc de trandafir”. Numele de cod al vicepreşedintelui  Joe Biden este ”Celt”.

 

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments