Cele mai sexy maşini din ultimii 100 de ani

0
88

 

Unele sunt făcute ca să care cinci oameni, un câine şi trei bagaje. Altele sunt făcute ca să arate lumii că poţi să arunci o remorcă de dolari pe o maşină teribil de urâtă, dar care are numele tău gravat în aur pe tapiţeria scaunului (da, ne gândim la voi în momentul când scriem asta, Cristiano Ronaldo şi Leo Messi).

 

Şi apoi mai sunt maşinile alea făcute ca să fie angelinele şi meganfox-urile lumii maşinilor. Ştiţi voi, maşinile alea cu airbag-uri obraznice şi caroserii senzuale, care mai că nu-ţi sucesc gâtul atunci când te depăşesc. Maşinile alea care par proaspăt ieşite din „There Goes (Varoom! Varoom!) That Kandy-Kolored (Thphhhhhh!) Tangerine-Flake Streamline Baby (Rahghhh!) Around the Bend (Brummmmmmmmmmmmmmm)…” , eseul ăla super-mişto al lui Tom Wolfe, publicat în Esquire-ul american prin anii ’60. Dacă nu l-ai citit, ar trebui, nu ştii ce pierzi. 🙂

 

Dar hai să ne întoarcem la maşinile alea la care ai visat de muuuuuult prea multe ori când erai mic. La maşinile alea de jucărie pe care le ţii pe raftul ăla din hol (nu ştim, doar zicem). La maşinile alea pe care le turau talentaţii domni Steve McQueen şi James Dean între pauzele dintre o filmare şi alta. Şi la maşinile alea care invită la fantezii urcate pe pereţi şi la tentaţia drăcească de a-ţi duce iubita/iubitul la show room şi de a îl/o urechea bine de tot şi dacă zăboveşte prea mult cu privirea pe ele, şi în cazul în care nu zăboveşte suficient de mult.

 

Da, ştim, multe dintre maşinile astea despre care vorbim noi sunt dintr-o epocă în care designerii auto îşi permiteau să fie împătimiţi, nişte Salvadori Dali sau Hunteri S. Thompsoni ai motoarelor. Creaţiile lor au aripi demente, bare de protecţie seducătoare, linii şi geometrii sălbatice, motoare vibrante şi interioare sufocant de mişto. Ok, ai prins ideea, deci hai să nu te mai punem pe jar şi să te lăsăm în compania unei galerii foto cu motoare care sfidează epocile şi subjugă fara nicio înştiinţare prealabilă de mai bine de 100 de ani.

 

Maşinile astea au sex-appeal, monşer. Convinge-te singur!

 

PS: Doamnelor, în caz că vă întrebaţi, domnul din fotografie e The King Of Cool, Steve McQueen. Cu plăcere! 😀

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments