Cum trebuie să bei berea pentru a fi mai gustoasă? Pahare speciale în loc de vechile halbe (FOTO)

0
97

Dacă berarii se întrec în reţete cât mai deosebite care să facă berea mai gustoasă, modul în care această populară băutură este servită este deseori neglijat. Compania Spiegelau, care fabrică sticlă, a decis să schimbe acest lucru şi a conceput două tipuri de pahare speciale pentru bere.

 

Aceste pahare, care se vând în set de 2 bucăţi pentru 24,90 de dolari, menţin berea mai rece şi mai spumoasă mai mult timp, dar o fac şi mai gustoasă.

 

Paharele asigură mai multe bule în băutură, care sunt esenţiale pentru o bere apreciată. Bulele se formează în imperfecţiunile din sticlă, iar baza specială a acestor pahare măresc suprafaţa unde se pot forma bulele.

 

În plus, forma curbată a sticlei determină particulele aromate să ajungă direct în nările consumatorilor, unde este percepută 75% din aroma berii. Apoi, forma specifică a paharului trimite băutura direct pe mijlocul limbii, unde se află mai mulţi receptori de gust.

 

De asemenea, unul din cele două tipuri de pahare speciale are o bază înclinată, astfel că lichidul îşi va păstra spuma iniţială, cu fiecare înghiţitură luată de consumator, deci spuma nu dispare după ce berea este turnată în pahar.

Paharele produse de Spiegelau conţin foarte mult cuarţ, de aceea au pereţii extrem de subţiri. Astfel, berea se va păstra rece mai mult timp, după cum a arătat un experiment realizat de jurnaliştii de la Popular Science.

 

Ei au observat că berea din aceste pahare este cu 2,5 grade mai rece decât berea din halbe, după 5 minute de la turnare.

O halbă de bere are pereţii drepţi, deci lichidul va curge foarte rapid în gură, ducând la un reflex natural care va face limba să apese pe dinţi, pentru a preveni înecarea.

 

Din acest motiv, berea nu va intra în contact cu toţi receptorii de gust de pe limbă, iar dacă îi ocoleşte pe cei care percep gustul dulce, atunci băutura va părea amară.

 

Totodată, halbele duc la încălzirea mai rapidă a berii, iar o bere mai caldă va avea mai puţin dioxid de carbon şi va fi mai puţin apreciată.

 

Sursa: descopera

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments