Cum a fost prins şoferul camionului care a intrat în mulţime la Berlin

0
74

 

Serviciile de intervenţie au primit primul apel telefonic la ora locală 20.07 (21.07, ora României): un camion a intrat în mulţime la târgul de Crăciun de la Breitscheidplatz. Persoana care a semnalat incidentul a vorbit despre numeroase persoane rănite.

 

Au fost primite apoi alte apeluri telefonice, iar poliţia a aflat că persoana care se afla la volanul camionului a sărit din cabină şi a fugit spre parcul Tiergarten, unul dintre cele mai populare din Berlin.

 

Printre cei care au sunat la poliţie imediat după ora 20.00 s-a numărat şi un bărbat care l-a văzut pe atacator fugind şi a pornit pe urmele lui, păstrând însă o distanţă de siguranţă. 

 

În timp ce îl urmărea, în întuneric, bărbatul a rămas în contact telefonic permanent cu autorităţile, oferind informaţii despre locul în care se află, adaugă „Die Welt“. După ce a parcurs aproximativ doi kilometri, şoferul camionului a fost oprit de o maşină de patrulare în apropiere de Coloana Victoriei (Siegessäule).

 

„Cu ajutorul acestui martor a fost posibil să-l capturăm pe făptaş“, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei Winfried Wenzel. 

 

Deşi poliţia din Berlin ştie care este identitatea bărbatului care a ajutat forţele de ordine să-l prindă pe suspect, nu a făcut-o publică, pornind de la premisa că aceasta este dorinţa lui.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments