E.ON se prăbușește! O companie vrea să-i fure toți clienții

0
341

@ Reprezentanții Enel Muntenia susțin că până în prezent au încheiat circa 2.000 de contracte cu consumatori casnici din județul Iași

E.ON România începe să culeagă politica de îndepărtare față de clienți pusă în practică în ultimii ani. Astfel, la numai câteva luni după ce autoritățile române au luat decizia de a liberaliza piața energiei, compania de electricitate din sudul țării a decis să cucerească piața din Moldova, zonă în care ani de zile consumatorii au fost captivi monopolului impus de EON. Încet, încet, reprezentanții Enel Muntenia au început să încheie contracta de furnizare cu consumatori casnici din județul Iași. Dacă în urmă cu câteva luni Enel pătrundea timid în comune aflate la limita cu județul Botoșani precum Plugari, în ultimele săptămâni compania a câștigat un număr important de clienți în localitățile rurale limitrofe municipiului Iași cum ar fi Poieni din comuna Schitu Duca și Dobrovăț din comuna cu același nume. Mai mulți locuitori din Poieni au declarat jurnaliștilor 7Est că au ales să renunțe la serviciile E.ON, deoarece Enel le solicită pentru fiecare kilowatt un tarif cu cel puțin 10 la sută mai mic.

GALERIE FOTO

“Eu am venit din București la Schitu Duca și știu cum se lucrează cu cei de la Enel. Ani de zile am plătit lumina la Enel și nu am avut nici un fel de problemă. Acum să vedem ce-o fi de acum încolo. Când am încheiat contractul, mi-au spus că e mai ieftin. Deocamdată mi-a venit o factură de 9 lei, dar e pentru regularizare, nu-i consumul pe o lună. Dacă văd că e mai scump, mă duc înapoi la E.ON”, a spus Constantin Bojoga din Poieni.

E.ON pune bețe-n roate

Unul din vecinii lui Constantin Bojoga este Petru Melinte, care a vrut de asemenea să încheie un contract de furnizare cu Enel, dar a fost împiedicat de cei de la E.ON care au început să-i facă tot felul de șicane. E.ON i-a trimis o adresă lui Melinte în care îi spune că nu i-a fost reglementată situația privind facturile de gaze naturale. Asta în condițiile în care comuna Schitu Duca nu este racordată la rețeaua de gaze naturale. Schitu Duca se învecinează de asemenea cu comunele Dobrovăț și Ciortești, care de asemenea nu sunt racordate la rețelele de gaze.

“Nu are nimeni gaze pe o distanță de kilometri, iar ei îmi spun că eu am o problemă în acest sens. După ce se lămurește situația, trec și eu le Enel”, a spus Petru Melinte.

Deși cetățenii din comună sunt încântați de noul furnizor de energie, primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, este ceva mai sceptic. “Eu sunt de acord, trebuie să existe concurență în domeniu. Dar eu vă pun următoarea întrebare: în cazul în care se produce o avarie la rețea, cine intervine? Enel Muntenia? Nu cred, având în vedere că rețelele aparțin E.ON. Eu nu cred că Enel are echipe de intervenție în zonă, iar cei de la E.ON

vor interveni numai la avariile care-i afectează pe clienții lor”, a spus Mihai Mihalache.

Iluminatul public este mai ieftin

În comuna vecină, Dobrovăț, primarul Cătălin Martinuș este mai mulțumit de ofertele făcute de Enel. Acesta a precizat că și în comuna pe care o administrează mai mulți cetățeni au încheiat contract cu Enel. Acesta a adăugat că și Primăria Dobrovăț a ales să încheie contract de furnizare cu Enel pentru energia electrică necesară funcționării iluminatului public.

“Eu am ales să trec și cu primăria la Enel, deoarece este mai avantajos. Păi, cei de la E.ON mi-au oferit un preț de 226 lei pe mega-watt, iar Enel mi-l vinde cu 162. Am făcut o economie de 25 la sută. Am încercat să negociez un nou preț cu E.ON, dar au refuzat”, a spus primarul Cătălin Martinuș.

Contactați de jurnaliștii 7 Est, reprezentanții E.ON au comunicat că mai au nevoie de timp pentru documentare pentru a formula un răspuns.

Constantin MAZILU

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments