Haidi, bre … editorial

0
214

După telenovela cu premierul naţiei, în care mulţi români sau trezit mai creștini decât prevede leagea, iată că noul guvern este trecut prin focul și sabia publicului, sub aura generoasă a zicalei – câini latră, caravana trece. Ba unu e așa, ba aia e așa, ba de ce nu-i ăla și e ăsta, tot tacâmu. Apar lucruri neștiute, de ani de zile, bâlbe, agramatisme, dume și fonfeuri care vor să întărească idea că avem un executiv de toată jena, de parcă nar fi suficientă prezenţa și prestaţia publică a președintelui PSD și la numirea primului ministru și la anunţarea echipei.

Nu știu de ce, dar îmi vine în minte acum bancul ăla vechi, cu filmele lui Sergiu Nicolaescu. Așadar România Film prezintă pelicula 2017 – 2020, în regia lui Liviu Dragnea și scenariu la fel. În rolul primului ministru, Liviu Dragnea. Alte roluri. La mediu, Liviu Dragnea. La educaţie, Liviu Dragnea. La apărare, Liviu Dragnea. La economie, Liviu Dragnea, la … În rolul lui Liviu Dragnea … ei, aici e o problemă. Năstase n-are cum, deși o seamă îl regretă. Nea Nicu Văcăroiu are altele pe cap, Ponta e cu turcii … așa că o rămas nea Nelu. Așadar, în rolul lui Liviu Dragnea, Ion Iliescu.

Ideea nu-i lipsită de haz, mai cu seamă că președintele onorific al partidoiului mai are pe conștiinţă două campanii electorale, când i-a făcut praf cu două ieșiri publice, și pe Mircea și pe Adi. Acum însă a tăcut. Ori e înghesuit de dosarul mineriadei, ori Dragnea a fost cuminte și nu a lăsat nimic în farfurie, cu promisiunea – Lasă, nea Nelu, rezolvăm noi! Noncombatul și de la numirea doamnei Servil Shaideh, și de la anunţul listei nu par să fie genul fostului președinte, dar întregesc ipoteza că Teleormanu-i fruntea.

Și dacă tot e vorba de regiuni, în următorii ani, Iașul n-are miniștri, cei aleși la noi nu au intrat în calcule. Ţapul ispășitor a fost iute găsit, președintele PSD local, domnul Chirica, care sa grăbit să comenteze prima propunere cu doamna musulmană a șefului din capitală, lucru care a deranjat în mod evident ciucurii de cristal ai candelabrului din sala mare. Oare să fi uitat lumea că, precedenţii miniștri de pe la noi au ajuns la răcoare? Văru Cicero

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments