Videoclipul intitulat „Hwages”, vag tradus în limba engleză ca „Preocupări”, ilustrează femei din Arabia Saudită îmbrăcate în ţinută islamică, care practică skateboarding, joacă baschet şi dansează, cântând versuri care includ: „Numai dacă Dumnezeu ne-ar scăpa de bărbaţi”.
Videoclipul pare să sublinieze frustrarea femeilor la adresa societăţii dominate de bărbaţi din Arabia Saudită. În Arabia Saudită, tutorii de sex masculin decid tot ceea ce pot face femeile, de exemplu, dacă primesc permisiunea de a călători în străinătate sau de a urma cursuri în învăţământul superior.
El începe cu trei femei care intră în partea din spate a unei maşini, înainte ca un băiat să se pună la volan. Scena este o referire clară la sistemul strict de tutelă al Arabiei Saudite, precum şi o perspectivă asupra interdicţiilor care se confruntă femeile, cărora nu le este permis să conducă o maşină.
Automobilul porneşte şi imaginea se mută către doi bărbaţi care dezaprobă în timp ce un grup de femei, îmbrăcate în niqab, patinează, merg pe scutere, iar rochiile lor colorate şi pantofii sunt la vedere.
O altă scenă arată femeile jucând baschet, chiar înainte de a se muta într-un parc unde încep să cânte şi să danseze.
Chiar şi preşedintele ales al SUA Donald Trump este menţionat în videoclip, făcându-se referire la el ca la un lider al unei „case de bărbaţi”.
Femeile pot fi văzute de asemenea într-un parc de distracţii, jucând bowling şi conducând maşini tamponabile.
Clipul se termină cu femeile cântând, dansând şi punând muzică.
Creat de compania media 8ies, videoclipul a fost vizualizat de aproape trei milioane de ori pe YouTube de când a fost încărcat, la sfârşitul lunii decembrie.
Potrivit traducerilor realizate de către
utilizatorii de reţele de socializare, cântecul conţine versuri precum „fie ca toţi
bărbaţii să fie şterşi aşa cum ei ne-au dat nouă boli mintale” şi „fiecare
dintre ei are un diavol în interiorul lui”.
Mulţi dintre distribuitorii videoclipului l-au
lăudat şi au spus că acesta arată că muzica a distrus multe bariere.
Clipul nu a fost însă lipsit de partea sa de
critici. Unii au spus că videoclipul a fost o încercare de a „normaliza vălul”.
Pe YouTube, un utilizator susţinător al regulilor existente a comentat: „Clip incredibil!! Vocea este proastă, iar conţinutul este mai rău… Imaginaţi-vă că femeile conduc (maşini) şi bărbaţii sunt îmbrăcaţi aşa şi dansează. Fie ca Allah să ne protejeze…”.
În acelaşi timp, un altul a adaugat: „Clipul este frumos. Cu toată comedia, arată un aspect al opresiunii la care femeile sunt supuse…”.
Un al treilea comentariu a spus: „… Ziarele străine îl menţionează. Creativi, lăsaţi lumea să ştie că există oameni talentaţi care apreciază arta în Arabia Saudită. Nu este vorba de poliţie religioasă, clerici şi membri ai ISIS sau retardare”.
Videoclipul este cel mai recent conţinut din mass-media care pune în centrul atenţiei sistemul de tutelă masculină din Arabia Saudită.
În 2013, un comediant saudit a înregistrat piesa „No Woman No Drive”, despre femei nu au voie să conducă.