Mare atenţie la stomacul gol

0
75

Multe persoane care suferă de migrenă consideră că unele alimente pot declanşa crizele * a avea stomacul gol constituie însă un factor de risc, relatează passionsante.be

 

Nu s-a demonstrat legătura de la cauză la efect în privinţa alimentelor care ar putea declanşa migrene, cu excepţia cafelei. Acest lucru nu înseamnă că legătura lipseşte, ci numai că nicio dovadă ştiinţifică nu permite incriminarea directă a unui aliment sau altul.

 

Factorii alimentari stabiliţi sunt de ordin mai general – o componentă alergică (ouă, ciocolată, căpşuni, fructe de mare, etc.), amestecuri (chiar moderate) de băuturi alcoolice, o masă prea bogată sau, dimpotrivă, insuficientă.

 

Eliminarea unei mese (de obicei a micului dejun) reprezintă un comportament de mare risc pentru persoanele cu migrene, care îşi expun astfel organismul la hipoglicemie (scăderea nivelului de zahăr), lucru ce afectează îndeosebi creierul.

 

Pentru a continua să facă faţă nevoilor, presiunea sanguină creşte, ceea ce poate provoca o migrenă. Se pot observa variaţii bruşte ale glicemiei, cu aceleaşi efecte, când se consumă un aliment foarte dulce pe stomacul gol. În acest context, legătura dintre alcool (mai ales vin) şi migrenă se explică prin faptul că s-a băut pe stomacul gol sau în stare de oboseală.

 

Specialiştii recomandă respectarea ritmului de trei mese mese pe zi şi, eventual, două gustări, să nu se sară peste nicio masă, să nu se facă abuz de snack-uri fiindcă pot duce la creşterea glicemiei (şi, prin urmare, a riscului de migrenă).
În plus, este recomandabil consumul regulat de apă pe parcursul zilei (cel puţin 1,5 l în total), deoarece o uşoară deshidratare poate declanşa o criză, încheie passionsante.be.

 

Sursa: evenimentul

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments