Fajitas, fâşiile de carne la grătar, servite în tortilla, aparţine unui stil gastronomic hibrid , numit TEX-MEX, o versiune texană a bucătăriei mexicane.
Cum se prepară?
-
1
Pieptul de pui se spală, se usucă într-un prosop de hârtie şi se taie în 4 bucăţi (aproximativ 150 g). Separat, se amestecă condimentul din plic cu 4 linguri de ulei.
-
2
Cu compoziţia rezultată se unge fiecare piept de pui pe toată suprafaţa, apoi se introduce în pungile de hârtie aflate în pachet.
-
3
Separat, se încălzeşte o tigaie de Teflon în care se adaugă pungile de hârtie şi se găteşte puiul câte 5 minute pe fiecare parte, apoi se taie fâşii.
-
4
Ardeiul gras şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie fâşiuţe. Roşiile se taie pe jumătate, se scot seminţele şi se taie cubuleţe, apoi se amestecă cu pătrunjelul tocat mărunt şi 2 linguri ulei de măsline.
-
5
Smântâna se amestecă cu mărarul tocat mărunt. Ardeiul gras şi ceapa se călesc într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline. Tortillas se încălzesc pe rând într-o tigaie, se aşază fâşiile de pui, ceapa şi ardeiul gras călite, roşiile cubuleţe şi la final smântâna. Tortillas se rulează şi se serveşte caldă.
Sursa: retetaperfecta