Ovazul a fost mult timp considerat drept hrana pentru animale si ignorat in alimentatia oamenilor. El si-a facut loc, incet-incet in alimentatie in ultimii ani, gratie proprietatilor sale benefice importante. Laptele de ovaz nu este folosit doar de cei care au intoleranta la lactoza, ci si pentru masti si tratamente de frumusete naturale. El este folosit in special in produse de ingrijire a parului, dar are efecte deosebit de bune si asupra pielii.
Iata cateva secrete de frumusete cu ovaz. Fulgii de ovaz sunt recunoscuti pentru continutul ridicat de proteine si de fibre, fier, mangan, potasiu, fosfor, vitaminele B, vitamina E si vitamina A.
Ei au un continut scazut si zahar si putine calorii. Puternici antioxidanti, fulgii de ovaz reduc colesterolul rau, intaresc sistemul imunitar, scad riscul de boli cardiovasculare, imbunatatesc calitatea pielii si a parului.
In industria cosmetica si pe internet, ovazul este noul secret de frumusete naturala pe care toata lumea vrea sa il foloseasca. Totusi, utilizarea ovazului in cosmetica nu este o inventie recenta. Inca din Antichitate egiptenii foloseau ovaz zdrobit in apa de baie, pentru ingrijirea pielii.
Ovazul reda supletea si stralucirea parului si il protejeaza. Polizaharidele pe care ovazul le contine netezesc parul si ii refac structura. La fel ca siliconul din produsele industriale de ingrijire, ovazul acopera parul cu un film protector. Folosit zilnic, ovazul reda volumul parului in mod spectaculos.
Specialistii recomanda folosirea lui o data, de doua ori pe saptamana sau in cure de doua saptamani. Odata cu moda no poo si a sampoanelor uscate, femeile incearca sa foloseasca cat mai putini compusi nocivi in produsele de ingrijire.
Sursa: Realitatea.net