Halep – Vinci, ora 17:30, în finală la BRD Bucharest Open. Roberta: "Presiunea e pe Simona"

0
76

 

Prima ediţie a unui turneu WTA în România are parte de un ultim act ideal (17:30), cu Simona Halep (România), prima favorită, şi Roberta Vinci (Italia), a doua favorită, de o parte şi de alta a fileului. Simona s-a calificat în finala de la BRD Bucharest Open după ce a trecut de prietena Monica Niculescu (68 WTA), în urma unui test dificil, dar util, 6-2, 4-6, 6-1.  Lovitura de slice la care Monica recurge atât de des a antrenat-o pe Simona pentru meciul cu Vinci, jucătoare din arsenalul căreia mingile „tăiate” nu lipsesc. Roberta şi-a obţinut biletul pentru finală după ce a făcut instrucţie cu Kristina Kucova (Slovacia, 166 WTA), 6-1, 6-3.

Publicul din Bucureşti s-a ridicat la un nivel înalt atunci când reprezentantele României au evoluat pe Centralul de la Arenele BNR, dar mai ales atunci când Halep, a treia jucătoare a lumii, a intrat în arenă. S-a jucat cu casa închisă, un lucru cu care nu se întâmplă la multe turnee dotate cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Duminică, de la ora 17:30, se anunţă din nou o atmosferă incendiară, dar şi un tenis de calitate, propus de două dintre cele mai sectaculoase jucătoare din circuit.

Simona Halep (3 WTA) – Roberta Vinci (24 WTA) – finala de la BRD Bucharest Open 2014

    Halep conduce cu 3-2 la întâlnirile directe: Vinci a câştigat cu 6-4, 6-4 la Paris 2012 (hard) şi 6-0, 6-3 la Paris 2013 (hard), în timp ce Halep s-a impus cu 6-1, 6-3 la Barcelona 2012 (zgură), 6-4, 6-2 la Roma 2013 (zgură) şi 6-0, 6-1 la Hertogenbosch 2013 (iarbă).

    Stilul de joc şi suprafaţa o avantajează pe Simona: Italianca este o tenismenă care recurge des la lovitura de slice şi la veniri la fileu. Halep este una dintre jucătoarele care contrează excelent atacurile adversarelor, mai ales prin reverul puternic cu două mâini, iar Vinci ar trebui să devină pradă sigură pe zgură, cea mai lentă suprafaţă din circuit

    Palmares: Halep – şapte titluri WTA (ultimul la Doha, pe hard, în februarie 2014) şi 250-128, recordul victorii-înfrângeri. Vinci – nouă titluri WTA (ultimul la Palermo, pe zgură, în iulie 2013) şi 473-323, recordul victorii-înfrângeri

Câştigătoarea va încasa un cec în valoare de 43.000 de dolari şi 280 de puncte WTA. Simona îşi apără cele 280 de puncte câştigate anul trecut la Budapesta WTA, turneu înlocuit de BRD Bucharest Open în 2014.

Declaraţii înainte de meci

Simona Halep: „Ştiu cum joacă Roberta Vinci şi ştiu la ce să mă aştept. Are multă experienţă, pentru că a fost în top şi încă este acolo. Trebuie să iau mingea devreme şi să încerc să închid repede punctul. Sper să fiu bine din punct de vedere fizic”.

Roberta Vinci: „Pentru turneu este foarte important că s-a calificat o româncă în finală, iar pentru spectatori este fantastic. Presiunea este pe umerii lui Halep, pentru că joacă acasă. Am văzut Centralul atunci când joacă Simona şi atmosfera a fost incredibilă încă din primul tur”.

Românce şi în finala de dublu

Alexandra Cadanţu (România) şi Elena Bogdan (România) joacă pentru câştigarea primului titlu WTA din carieră, împotriva cuplului Karin Knapp/Cagla Buyukakcay (Italia/Turcia), de la ora 15:00.

Meciurile de la BRD Bucharest Open  vor fi transmise în direct de Digisport.

Sursa: prosport

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments