Eroul finalei, Mario Götze, este primul debutant născut în Germania unificată

0
64

Toată lumea l-a aşteptat pe Messi, dar eroul finalei Cupei Mondiale 2014 a fost Mario Götze, copilul teribil al fotbalului german!

Introdus pe teren în minutul 88, în locul lui Klose, atacantul de 22 de ani, plătit cu 7 milioane de euro pe an de Bayern Munchen, a înscris în minutul 113, cu o superexecuţie, golul care a făcut Germania pentru a patra oară campioană mondială!

Practic, victoria Germaniei împotriva Argentinei a fost creată de primii doi internaţionali născuţi în Germania reunificată care au debutat în “Mannschaft”: centrare André Schürrle, preluare pe piept şi şut din voleu Mario Götze.

Götze a bifat prima selecţie pe 17 noiembrie 2010, contra Suediei, iar Schürrle pe 9 februarie 2011, cu Italia.
Este al şaselea marcator al Germaniei din finalele câştigate

Prin golul din finala cu Argentina, Mario Götze a intrat în grupul select al legendelor naţionalei Germaniei care au înscris în precedentele trei finale câştigate. Ceilalţi marcatori sunt Morlock, Rahn – două (CM 1954, Germania – Ungaria 3-2), Breitner, Müller (CM 1974, Germania-Olanda 2-1), Brehme (CM 1990, Germania-Argentina 1-0).

Fostul internaţional german Matthias Sammer consideră că Mario Götze este “unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti pe care i-am avut vreodată”.

Sursa: sportnews

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMesaj emoţionant pentru Mădălina Manole din partea băieţelului ei şi a fostului său soţ: «Ne e tare dor de tine, mami!»
Articolul următorDANA ROGOZ şi-a CREŞTINAT BĂIEŢELUL! CUM A fost la BOTEZUL MICUŢULUI VLAD! | FOTO
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments