Inelul de două milioane de euro recuperat, în condiţii de maximă securitate

0
83

Inelul recuperat de autorităţile române de la bărbatul care a furat bijuterii în valoare de 5,2 milioane de euro dintr-un showroom privat din Paris al mărcii elveţiene De Grisogono este păstrat în condiţii de maximă siguranţă, urmând a fi predat reprezentanţilor legali ai firmei. Potrivit judiciariştilor prahoveni, reprezentanţii legali ai firmei în cauză vor fi solicitaţi să se deplaseze în România pentru preluarea bijuteriei.

„Inelul este păstrat în condiţii de maximă siguranţă (…). Poliţiştii din cadrul BCCO Ploieşti efectuează în continuare activităţi în cauză (…). Inelul va fi predat reprezentanţilor legali ai persoanei vătămate care vor fi solicitaţi să se deplaseze în România”, a declarat, luni, un reprezentant al BCCO Ploieşti. Tribunalul Prahova a dispus, la data de 14.01.2017, arestarea preventivă a inculpatului Ploscaru George pentru o perioadă de 30 de zile, acesta fiind acuzat că furat, dintr-un magazin de pe teritoriul Franţei, bijuterii în valoare de 5,2 milioane de euro, conform Agerpres.

Faţă de un alt inculpat a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire. De asemenea, faţă de încă alţi şase suspecţi se efectuează cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunii de tăinuire. Surse judiciare au declarat, luni, că bijuteriile au fost sustrase dintr-un showroom privat din Paris al mărcii elveţiene de bijuterii De Grisogono, inculpatul recomandându-se drept evaluator interesat de achiziţionarea bunurilor.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments