FOTO EXCLUSIV! La 85 de ani, Ion Besoiu isi pregatise deja locul de veci langa cea de-a patra sotie! Luminita a fost marea iubire a actorului! „Cand a murit, mi s-a zguduit credinta in Dumnezeu”

0
599

Ion Besoiu a ajuns la 85 de ani
Aici se odihneste a patra sotie a actoruluiIntr-un colt din cimitirul Bellu, undeva pe Aleea Artistilor, se afla locul de veci al actorului Ion Besoiu. Maestrul de 85 de ani a preferat sa se asigure din timpul vietii ca-si va face somnul de veci langa femeia pe care a iubit-o cel mai mult.

 

Luminita Marcu Besoiu este numele femeii pe care maestrul Ion Besoiu a iubit-o cel mai mult. A fost cea de-a patra sotie a actorului, iar la moartea ei, Besoiu a trait cea mai mare drama a vietii. „Era un om extraordinar, de o frumusete fizica si spirituala iesita din comun, cu o imensa influenta benefica asupra mea. Avea mare grija ce sa fac si la ce sa renunt. A lucrat in televiziune. Era sufletul meu. La un moment dat (dupa ce a murit n.r.) mi s-a zguduit credinta in Dumnezeu. Mult m-a mangaiat Preafericitul Daniel, de la care am auzit o predica extraordinara despre simbolul crucii. Crucea a fost data de Dumnezeu sa fie dusa pe Dealul Capatanii ca sa ne chinuim pentru mantuire”, marturisea Ion Besoiu intr-un interviu dat cu cativa ani in urma.Ea a fost Luminita Besoiu

Luminita Besoiu s-a prapadit in 2007. Era, la baza, profesoara de franceza si italiana, insa a lucrat cativa ani buni in presa. Ulterior a intrat in televiziune, insa a preferat sa nu o faca din fata camerelor de filmat, ci doar din spate. A indrumat insa generatii intregi de viitori prezentatori de televiziune. A fost o femeie discreta, pe care admiratorii lui Besoiu ajunsesera s-o cunoasca doar din povestirile acestuia. Iar maestrul a iubit-o enorm, cu toate ca mai fusese casatorit de cateva ori inainte.

„Prima mea casatorie a fost cu o cantareata foarte talentata, cand aveam 23 de ani. A durat cateva luni, apoi m-am recasatorit de doua ori, iar cea de-a patra sotie, actuala, e filoloaga. E minunata, sunt fericit”, spunea Ion Besoiu, pe vremea cand Luminita inca mai traia.

 

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments