‘Cum ne PRELUCREAZĂ sistemul și cât de vulnerabili suntem în fața manipulării’

0
82

 

Într-o perioadă plină de scandaluri politice și mediatice, Oreste Teodorescu a publicat pe site-ul său un editorial în care prezintă adevăratele mișcări „ale Sistemului”. „Fara sa banuim ceva, altcineva stie dinainte ce vom cumpara, pe cine vom vota, ce actiuni vor cadea la Bursa sau de cine ne temem, cu mult timp inainte ca aceste ganduri sa se cristalizeze in mintea noastra.”, a scris Oreste.

„In Romania “sistemul” si “statul de drept” sunt doua notiuni, din pacate opozabile, doua entitati colective aflate fie intr-o complicitate morbida, fie intr-un razboi de uzura,care adanceste prapastia neincrederii dintre cetatean si autoritatile statului.

Manipularea presupune un mecanism de functionare, bazat pe principiul ca victima va fi convinsa ca actioneaza in conformitate cu gandurile si necesitatile sale, fara sa banuiasca, ca “cineva” prelucreaza toate informatiile despre subiect si orizontul sau de interes, realizand profiluri psihologice, caracterologice si arhetipale, care transforma pe oricine, intr-o “carte deschisa”.

Activitatile noastre, mai ales cele din mediile on line, expuse pe paginile de socializare usureaza extraordinar de mult, activitatea celor care genereaza scenarii de persuasiune mascata. De exemplu, pe Facebook, peste 80% dintre utilizatori, publica fotografii si informatii personale, legate de hobbyuri, preocupari de lectura, convingeri politice, ideologice sau religioase. Programul Window 10 are inclus o functie de recunoastere faciala, iar pornirea automata a web camerei computerului, telefonului mobil sau microfonului sunt incluse deja in majoritatea aplicatiilor pe care le descarcam din on-line. O aplicatie a facebook este rezervata listei cu prieteni, care isi expun ca intr-o vitrina, ce filme prefera, ce marca de masina, cu ce tipologie de partener se potrivesc, ce muzica asculta, etc.

Citește și: SCENARIUL lui Cristoiu după trecerea în rezervă a lui Coldea: ‘E evenimentul ultimilor 10 ani’

Urmarind toate aceste date cu caracter personal, pe care le impartasim cu entuziasm in mediul virtual, “sistemul”analizeaza cu rigurozitate si concepe profiluri psihologie necesare campaniilor de propaganda, manipulare si dezinformare. Astfel, niste indivizi interesati sa promoveze idei, produse, programe politice, ideologii, miscari sociale, sindicale etc, au acces in gandurile noastre cele mai intime, putand prezice cu acuratete intentiile si actiunile fiecaruia.

Avand acces la aceste informatii, companiile comerciale vor stii cum sa-si directioneze produsele, partidele politice vor cunoaste exact ceea ce vor alegatorii sa auda si sa creada, organizatiile teroriste isi racoleaza luptatorii, iar statele ostile isi acordeaza propaganda si agresiunile informationale, reusind sa paralizeze relatia fireasca dintre stat si cetatean.

Atat guvernele, cat si entitatile economice multinationale, serviciile secrete sau organizatiile oculte au tehnologia necesara de a stoca si procesa informatii despre activitatile cotidiene de pe internet. Astfel, vor stii cu exactitate ce ne capteaza interesul, ce ne emotioneaza sau ne frustreaza, previzionand directiile de comportament. Motoare de cautare scanează tot ce facem cu calculatoarele, telefoanele si stocheaza informatii pe servere imense. Computere gigant analizeaza datele obtinute, folosind softuri foarte avansate.

Informatiile sunt stocate si folosite pentru profilarea indivizilor. Se fac segmentari piramidale ale subiectilor bazate pe influenţă personala, ideologii şi domenii de interes. Avand acest instrument, “sistemul “ va putea penetra constiinta colectiva, fara ca noi sa banuim ceva. Internetul+ social media+ facebook tind sa devină un soi de constiinţa colectiva sociala, iar cine controlează sistemul poate controla si prezenţa unei ideologii sau persoane in aceasta paradigma.

Sistemul poate influenţa segmente sociale furnizand informatii intr-un singur sens, generand curente de opinie despre fapte, persoane, situatii sau idei. De exemplu este amuzant cum pensionarii dependenti de televiziuni cred ca tinerii sunt prizonierii internetului, cand ei insisi sunt captivii unui sistem mult mai pervers de control al mintii.

Miza nu este atat controlul individului sau crearea de curente de opinie, ci mai degraba, PREDICTIBILITATEA. “Sistemul” vrea sa stie dinainte ce se va intampla si chiar sa genereze evenimente. Pana acum a cam a reusit. Fara sa banuim ceva, altcineva stie dinainte ce vom cumpara, pe cine vom vota, ce actiuni vor cadea la Bursa sau de cine ne temem, cu mult timp inainte ca aceste ganduri sa se cristalizeze in mintea noastra.

De aceea este, mai mult decat necesar, sa facem distinctia clara intre Institutiile Statului, care se afla, conform legii in slujba cetateanului si „Sistem”, care urmareste sa profite, sa exploateze si sa beneficieze de credulitatea si naivitatea colectiva, pentru a impune scenarii si proiecte oculte, ale caror beneficiari reali raman ascunsi opiniei publice.”, a scris Oreste

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments