Mâncarea făcută în casă este cea mai bună, după cum spun chiar nutriţioniştii. Putem face însă greşeli fără să ne dăm seama şi astfel putem să dublăm sau chiar să triplăm numărul de calorii din mâncare, potrivit Adevărul.ro.
Ciorba teoretic nu îngraşă, dar trebuie să avem grijă cum o gătim. ”Ciorba cu legume fără carne sau cu puţină carne slabă, toate fierte şi drese apoi cu puţin borş, nu îngraşă. Dacă însă călim legumele în ulei înainte de a le pune la fiert, dacă adăugăm vegeta, care are multă sare, sau dacă folosim carne grasă, atunci ciorba ne va îngrăşa”, spune medicul nutriţionist Eva Iorţan.
Şi o salată ne poate îngrăşa, dacă nu suntem atenţi. ”Nu puneţi ulei de floarea soarelui în salată, nu faceţi dressing pentru salată din smântână sau cu adaos de zahăr, nu adaugaţi în niciun caz maioneză”, mai spune specialistul. Alte mâncăruri gătite care vă pot îngrășa, dacă nu sunt gătite corect, sunt tocănițele, sarmalele, musacaua, cartofii frantuzești.