Măsură drastică în Noua Zeelandă. Autorităţile IMPUN restaurarea tuturor clădirilor cu risc seismic

0
54

Guvernul neo-zeelandez a acordat termen de un an proprietarilor clădirilor deteriorate şi construite în zone predispuse cutremurelor pentru a fi restaurate, în faţa riscului pe care îl presupun în caz de mişcare seismică, relatează EFE, potrivit agerpres.

Măsura a fost luată la două luni după ce cutremurul de 7,8 grade din Kaikoura, din centrul ţării, a provocat doi morţi, peste 20 de răniţi şi numeroase pagube materiale.

Citeşte şi: Gudni Johannesson, preşedintele cu cea mai ridicată cotă de popularitate

Ministrul habitatului şi construcţiilor, Nick Smith, a informat că 300 de clădiri au fost identificate ca fiind de risc înalt şi că restaurarea lor va presupune o reducere semnificativă a riscului de victime în cazul unui cutremur.

Ministrul a alertat cu privire la riscul pe care îl presupune deteriorarea faţadelor subliniind că, în cazul seismului de 6,3 grade care s-a produs la Chirstchurch, în Insula de Sud, în 2011, 39 de decese dintr-un total de 185 au fost provocate de desprinderi.

Guvernul, care a însoţit dispoziţia de un ajutor de 3 milioane de dolari neo-zeelandezi (aproximativ 2 milioane de euro), a anunţat această măsură după ce a primit un raport al Societăţii de Inginerie pentru Seisme.

Documentul a identificat ca principală zonă de risc centrul comercial din Wellington, capitala ţării, unde sunt vizate între 250 şi 300 clădiri.

Noua Zeelanda este situată pe falia plăcilor tectonice dintre Pacific şi Oceania şi înregistrează 14.000 de cutremure pe an, dintre care între 100 şi 150 au suficientă intensitate pentru a fi percepute.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments