Astăzi, libertăţile şi drepturile universale ale omului au ajuns să fie considerate de unii drept o desuetă corectitudine politică

0
61

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia unui eveniment organizat de Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană privind aniversarea a 500 de ani de la reforma iniţiată de Martin Luther, în care afirmă că, în prezent, libertăţile şi drepturile universale ale omului, toleranţa şi respectul diversităţii sociale „au ajuns să fie considerate de unii drept o desuetă corectitudine politică”.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj participanţilor la masa rotundă pe tema „Reforma astăzi – reforme astăzi”, organizată la Sibiu de Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană, cu prilejul aniversării a 500 de ani de la reforma iniţiată de Martin Luther. Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, consilier prezidenţial – Departamentul Cultură, Culte şi Centenar.

Din păcate, astăzi, libertăţile şi drepturile universale ale omului, toleranţa şi respectul diversităţii sociale au ajuns să fie considerate de unii drept o desuetă corectitudine politică, drept o cauză a dezangajării dintre clasa politică şi cetăţeni. Edictul de la Turda, ca şi istoria şi personalităţile Bisericii Evanghelice C.A. demonstrează că dimpotrivă, pentru a-şi împlini misiunea şi destinul, elitele politice, culturale ori religioase trebuie să se poziţioneze în fruntea comunităţii şi, dacă este cazul, chiar înaintea vremurilor. Elitele au rolul de a inspira popoarele, de a lucra pentru fructificarea socială a libertăţii şi demnităţii persoanei, pentru o societate marcată de responsabilitate şi înnobilată prin toleranţă”, se arată în mesajul transmis de şeful statului.

Preşedintele Iohannis a felicitat conducerea şi enoriaşii Bisericii Evanghelice C.A., la împlinirea a 500 de ani de la iniţierea reformei de către Martin Luther.

„Biserica Evanghelică C.A. a fost din momentul Reformei, timp de secole, instituţia identitară a saşilor. Astăzi ea reprezintă o punte de spiritualitate între enoriaşii rămaşi în România şi cei care au emigrat, rămânând însă puternic ataşaţi de locurile natale şi valorile credinţei lor. Toate cultele din România ce se revendică din Reformă merită o sinceră apreciere pentru felul în care îşi îndeplinesc misiunea şi transmit un salut călduros reprezentanţilor şi credincioşilor lor”, mai transmite Iohannis.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments