Savarine cu pesmet

0
146

Foto - Savarine cu pesmet

Complexitate: usor
Timp de preparare: 50 minute

Ingrediente:

Savarine:
120 g pesmet
50 g faina
150 g zahar
6 oua
rom
Sirop:
200 g zahar
350 ml apa
100 ml rom
500 ml frisca

Mod de preparare:

Se pregateste mai intai aluatul pentru savarine punand intr-un vas albusurile de ou, rom si zaharul si mixandu-se bine pana ce devin o spuma consistenta. Peste albusurile batute se pun pe rand si galbenusurile amestecand usor, apoi pesmetul si faina. Din amestecul acestor ingrediente va rezulta o compozitie cremoasa ce poate fi turnata. Se tapeteaza formele de savarina cu putin unt sau margarina, apoi se umplu pe rand cu aluat, cam trei sferturi si se aseaza toate pe o tava de cuptor. Savarinele vor sta la copt cam 25 de minute. Cand s-au rumenit si s-au copt in interior se scot si se lasa la racit. Separat se mixeaza frisca, apoi se da la rece. Siropul se prepara punand pe foc o cana in care se va fierbe apa, romul si zaharul, iar cand incepe sa dea in clocot, se da de pe foc si se monteaza savarinele. Astfel se taie fiecarei savarine, capacelul de deasupra, se insiropeaza bine cu siropul aromat tocmai pregatit, apoi se umplu cu frisca cu ajutorul unui pos, iar deasupra se aseaza capacelul de savarina. O data montate, savarinele se dau la frigider unde vor sta cel putin 3 ore, apoi se servesc.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments