Complexitate: usor
Timp de preparare: 65 minute
Ingrediente:
Aluat:
400 g faina
400 ml smantana
150 g unt
2 galbenusuri
sare
Umplutura:
800 g branza
6 oua
marar
sare
piper
Mod de preparare:
Pentru aluat se mixeaza galbenusurile impreuna cu smantana si un praf de sare. Peste crema rezultata se adauga in etape faina amestecand mereu, iar cand devine prea consistent, se adauga untul si se farmanta cu mainile pana ce se obtine un aluat omogen si numai bun de intins in foaie. Cand este gata, se impacheteaza intr-o folie de plastic si se tine la rece cam 20 de minute. In acest timp se prepara umplutura pentru placinta. Intr-un bol se rade branza, apoi se adauga mararul tocat fin, ouale batute spuma, sare si piper. Toate acestea se amesteca bine, apoi se scoate aluatul din frigider, se intinde cu sucitorul, pe masa de lucru ce a fost presarata cu faina, in prealabil si se formeaza o foaie mai mare, de grosimea unui deget ce va fi apoi taiata in doua parti egale. Intr-o tava tapetata cu unt se intinde prima foaie, peste ea se aseaza toata umplutura de branza si ou, se intinde bine pe toata suprafata tavii, apoi se acopera cu cea de-a doua foaie. Din loc in loc se inteapa cu o furculita si se unge placinta cu galbenus de ou. Placinta va sta la cuptorul incins timp de 45 de minute, iar cand a devenit rumena si crocanta deasupra, se scoate si se portioneaza. Se serveste fierbinte sau rece, dupa preferinte.