Complexitate: usor
Timp de preparare: 35 minute
Ingrediente:
200 g afumatura
100 g smantana
100 g iaurt
200 ml bors
1 morcov
1 pastarnac
1 ceapa
1 ardei gras
2 rosii
1 salata
2 oua
marar
sare
Mod de preparare:
Mai intai se curata, se spala si se toaca marunt legumele si zarzavatul. Afumatura se taie in cubulete, apoi se pune impreuna cu ceapa, morcovul tocat si pastarnacul in oala in care va fierbe ciorba si se rumenesc in 2 linguri de ulei. Cand au inceput sa se caleasca se toarna cam 4 litri de apa si se lasa la fiert. Toate acestea se fierb cam 20 de minute, apoi se adauga rosiile decojite si taiate cubulete. Spre final se toarna borsul, apoi se adauga amestecul de smantana, oua, iaurt, marar tocat fin si putina sare, se amesteca bine totul si se mai fierbe 3 minute la foc mic.