Satană în sutană! Popa Vaida face bani din păcănele și pariuri

0
1588

@ Firme de “păcănele” și pariuri sportive cotizează la bugetul părintelui Vasile Vaida, parohul bisericii Sf. Nicolae din Copou @ Acesta a ridicat în Nicolina o clădire pe trei nivele, pe structură de cadre și pereți de sticlă

Este banul ochiul Dracului? Pe Naiba! Unul dintre cei mai influenți preoți din târg, apropiat al fostului primar Gheorghe Nichita și a unor pesediști de seamă, încasează lunar bani de la firmele de “păcănele” și pariuri sportive.

GALERIE FOTO

Preotul Vasile Vaida, paroh al Bisericii Sf. Nicolae, din dealul Copoului, face bani din orice, încălcând poruncile bisericești și normele morale creștine.

Canonul 50 al Sinodului VI Ecumenic glăsuiește: „nici un mirean sau cleric să nu se joace cu zaruri sau cărți de noroc de acum încolo și oricine va mai face aceasta, de va fi cleric, să se caterisească, iar de va fi mirean, să se afurisească”.

Părintele Vaida, investitor imobiliar

Preotul Vasile Vaida a pus ban pe ban, din salariu, din “atenții” de la nunți, botezuri și înmormântări și a investitit în construirea unei clădiri pe trei nivele. Clădirea a fost construită în anul 2008 de către soții Vasile și Luminița Vaida în anul 2008, pe strada Nicolina în apropierea intersecției cu Aleea Rozelor. Imobilul are destinația “spațiu prestări servicii” și este construit pe structură din cadre cu zidărie și pereți de sticlă. O clădire dichisită cu o suprafață totală de 332 metri pătrați și o amprentă la sol de 130 metri pătrați!

Sală de jocuri șI casă de pariuri

La scurt timp după ce părintele Vaida a recepționat clădirea au apărut și chiriașii. Edificiul s-a dovedit a fi vadul ideal pentru firmele care activează în domeniul jocurilor de noroc. Kings Club, firmă care deține săli de jocuri de noroc cu “păcănele”, sau “Super Bet”, s-au numărat printre chiriașii “lăcașului” deschis de familia Vaida. De asemenea, au mai închiriat spații și alte firme cu alt profil de activitate, precum comerțul cu produse de înfrumusețare și îmbrăcăminte.

Chiar dacă și cămătăria este un păcat înfierat de cărțile bisericești, Vaida a trecut peste principiile creștine și a încasat cu largă inimă bani de la o casă de amanet, care s-a cuibărit în imobilul de pe strada Nicolina.

Evaziune fiscală?

Conform declarațiilor fiscale depuse de soții Vasile și Luminița Vaida, începând cu anul 2011, aceștia au încasat câte 1.000 de euro în fiecare lună din chirie. Singurul chiriaș înregistrat în fața organelor fiscale este firma Eurogames LTD SRL, a cărei obiect principal de activitate este “activitățI de jocuri de noroc și pariuri”

Părintele Vaida: “Nu furăm, nu dăm în cap!”

Contactat telefonic, preotul din Copou a încercat să se eschiveze, declarând inițial că imobilul din Nicolina nu îi aparține. După, a schimbat discursul susținând că este vorba de o afacere a soției, de care el este străin. În cele din urmă, Vaida a recunoscut că a fost nevoit să intre în afaceri deoarece salariul său este destul de mic.

“Ei, știți și dumneavoastră… Salariul este mic. Am închiriat la un bar sau restaurant. Nu știam că este vorba de jocuri de noroc. Noi nu furăm, nu dăm în cap! Nu văd ce ar fi în neregulă”, a spus părintele Vaida.

Propovăduitorul PSD

Vasile Vaida este cunoscut ca un apropiat al lui Nichita, dar și al unor lideri locali ai PSD. Nu de puține ori, în preajma campaniilor electorale, Vasile Vaida a amintit în cuvântările sale de la sfârșitul slujbelor de realizările partidului roșu. Despre Vaida se spune că ar fi fost coleg cu Ilie Sârbu, care a absolvit cursurile Seminarului Teologic de la Caransebeș.

Tudor LEAHU

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments