Ingrediente Prăjitură Corina
Pentru Blat:
8 ouă,
9 linguri de zahăr,
5 linguri de făină,
1 praf de copt,
4 linguri de cacao,
125 ml apă minerală,
3 linguri de ulei
Pentru crema:
1 plic budincă de frişcă sau vanilie,
1 pachet de unt (200 g),
8 linguri de zahăr, 3
00 ml lapte
Mod de preparare Prăjitură Corina
Blat: Albuşurile se bat spumă cu zahărul, pe care îl adăugăm pe rând, lingură cu lingură. Adăugăm şi gălbenuşurile, unul câte unul şi mixăm bine.
Presăram câte o lingură de făină amestecată cu praful de copt şi amestecăm foarte uşor, cu mişcări de răsturnare, de sus în jos. Turnam apă şi uleiul, iar la final adăugăm cacauă.
Turnam compoziţia rezultată în tavă mare de la aragaz, pe care o acoperim în prealabil cu hârtie de copt.
Crema: Praful de budincă se dizolvă cu puţin lapte din cei 300 ml. Restul de lapte se pune la fiert împreună cu zahărul. Când începe să clocotească, se toarnă praful dizolvat şi se amestecă continuu cu un tel până devine o budincă consistentă. Lăsăm budincă să se răcească bine.
Untul la temperatura camerei se mixează bine. Se adaugă budinca răcită, doar câte o lingură pe rând. Aveţi grijă să amestecaţi într-o singură direcţie, pentru a nu riscă să vi se taie crema.
Întindem crema peste blatul răcit.
Presăram deasupra nuca de cocoş sau nuci caramelizate, după preferinţă.
Se taie foarte uşor cu ajutorul unui cuţit înmuiat mereu în apă caldă. Se serveşte rece de la frigider.
Sursa poze bettykitchen.