Dacă eşti curios ce se întâmplă atunci când pui o felie de măr în ciorbă, sau atunci când pui o felie de pâine în pungă cu zahăr, te invităm să citeşti articolul.
1. Coacerea rapidă a fructelor crude
Pune fructele necoapte într-o pungă de hârtie împreună cu un măr că să le grăbeşti procesul de coacere. Merele emană etilenă, care accelerează coacerea fructelor.
2. Transformarea budincii în terci
Că să prepari o budincă mai cremoasa sau să transformi budincă obişnuită în terci, înlocuieşte la prepararea ei laptele sau apă cu frişcă.
3. Verificarea prospeţimii ouălor
Pune ouăle într-un bol plin cu apă. Dacă plutesc la suprafaţă, înseamnă că sunt vechi, dacă se scufundă, înseamnă că sunt proaspete.
4. Recuperarea supelor şi ciorbelor foarte sărate
Dacă ai greşit şi ai pus prea multă sare la supă sau ciorbă, o poţi salva punând-o din nou la foc timp de 10 minute împreună cu câţiva cartofi sau câteva felii de mere. Cartofii şi merele vor absorbi sarea în exces.
5. Împiedicarea dezvoltării bacteriilor în produsele lactate
Atunci când pui la frigider brânză de burduf şi smântână, întoarce recipientele cu susul în jos că să creezi un efect de vacuum. Astfel poţi împiedică pătrunderea bacteriilor în recipiente şi astfel preveni stricarea lactatelor.
6. Menţinerea legumelor în stare proaspătă
Pentru a prelungi perioada de păstrare a legumelor, înainte de a le bagă la frigider aşază pe rafturile frigiderului câteva prosoape de hârtie că acestea să absoarbă umiditatea. Umiditatea excesivă grăbeşte alterarea legumelor şi fructelor.
7. Menţinerea prospeţimii brânzei
Freacă puţin ulei sau unt peste brânză că să previi uscarea şi crăparea acesteia.
8. Menţinerea prospeţimii untului
Că să previi alterarea untului, pune-l într-o pungă de plastic cu fermoar înainte de a-l bagă la frigider. Astfel îi poţi prelungi durata de păstrare cu până la 6 luni!
9. Împiedicarea întăririi şi fărâmiţării zahărului brun
La fel, pune zahărul brun într-o pungă cu fermoar împreună cu o felie de pâine sau de măr, apoi bagă-l la frigider. Astfel zahărul brun nu se va mai întări.
10. Reacidularea şampaniei!
Că să reacidulezi şampania „răsuflată”, adaugă în sticlă una sau două stafide şi în scurt timp îşi va recăpăta efervescenţă.
Abonează-te
Conectează-te la 7est aici
Nu esti autentificat pe 7est sau facebook, nu poti comenta !
0 Comments
cele mai vechi