Cu ajutorul acestor 4 trucuri, veţi putea află dacă orezul pe care îl consumaţi este contrafăcut:
Testul apei
Puneţi o lingură de orez nefiert, într-un pahar cu apă rece şi amestecaţi bine. Dacă orezul ajunge pe fundul paharului, atunci este pur. Dacă boabele rămân la suprafaţă, conţin plastic.
Testul focului
Puneţi câteva boabe pe foc. Dacă se aprind imediat şi miros a plastic ars, ştiţi că nu trebuie să le mâncaţi, nu?
Testul cu mojarul
Atunci când zdrobiţi boabele de orez în mojar, trebuie să arate că o pudra albă, fină. Dacă orezul este contrafăcut, pudra va fi gălbuie.
Testul mucegaiului
Pentru a va asigura că nu gătiţi orez contrafăcut, fierbeţi câteva boabe, apoi puneţi-le într-o cutie închisă cu capac şi lăsaţi– le să stea câteva zile. Dacă fac mucegai, puteţi găti orezul, dacă nu, înseamnă că este contrafăcut.