Mai există și lup mâncat de oaie… Avocată, „înfrântă” în instanță de un medic

0
267

În urmă cu aproximativ doi ani, doctorul Andrei Sava, de la Spitalul de Recuperare din Iaşi, a fost dat în judecată de avocata Maria Roznov, reclamanta cerând, în solidar, atât de la medic, cât și de la unitatea angajatoare, daune morale în valoare totală de 25.000 de lei, pentru că ar fi fost victima unei intervenţii chirurgicale nereuşite.

Pe scurt, fracturându-și mâna în propria casă, Maria Roznov a mers la Spitalul de Recuperare, unde a fost diagnosticată cu „fractură extremitate inferioară radius drept cu deplasare“, respectiv „fractură stiloidă cubitală dreapta“. În data de 7 mai 2014, medicul ortoped Andrei Sava a operat-o, iar apoi, pe 26 iunie, i-a scos aparatul gipsat, recomandându-i tratament de kinetoterapie timp de 4-5 luni. Avocata a reclamat faptul că, după câteva luni, tot avea probleme la mână, a făcut două radiografii și s-a prezentat la același medic, care însă a amânat consultația pentru…„după Sărbătorile de Iarnă“.

„Atunci, am mers la alţi specialişti, fiind îngrijorată de ce se întâmpla cu mâna. Aceştia mi-au spus că, de fapt, la montarea plăcii în mână, ea a fost înşurubată greşit, fiindu-mi rupte tendoanele la trei degete. Am trecut printr-o nouă operaţie, de data asta la Spitalul Sf. Spiridon, care a fost filmată, pentru remedierea problemei. Chiar şi aşa, mi s-a spus că recuperarea este posibilă în proporţie de numai 80%“, a afirmat reclamanta.

Avocata a mai menţionat că a vrut să ajungă la o înţelegere cu doctorul Sava, dar acesta nu a recunoscut că a greşit şi a dat vina pe colegii de breaslă de la Spitalul „Sf. Spiridon“…

Așa s-a ajuns în fața instanței, iar, după doi ani, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au respins cererea de acordare de daune morale formulată de avocata Maria Roznov. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments