Iepuraşul le-a adus… dosare penale la trei şoferi, prieteni ai lui Bachus

0
134

Chefliii tradiţionali de Paşte, care s-au urcat apoi la volan, au căzut imediat în mâinile poliţiştilor, care au supravegheat în aceste zile toate drumurile din judeţ.

Duminică noaptea, poliţiştii Serviciului Rutier au tras pe dreapta pe drumul european, în zona localităţii Podu Iloaiei, un autoturism care se deplasa către Iaşi.

„La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Iaşi. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat, iar rezultatul a fost de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Şoferul a fost transportat la spital, însă acesta a refuzat să-i fie recoltate probe biologice. În acest caz, poliţiştii au deschis dosar pentru infracţiunea de refuz sau sustragere de la prelevarea mostrelor biolo­gice.

Cu o zi în urmă, poliţiştii de la Andrieşeni şi Vlădeni au oprit un autoturism, constatând cu uimire că şoferul nu are permis de conducere, îi expirase numărul de înmatriculare provizoriu şi era băut. „Autoturismul avea numărul de înmatriculare provizoriu expirat din data de 28 ianuarie 2017. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat alcoolscopic şi a rezultat că avea 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz a fost deschis un dosar penal“, a precizat Anca Vîjiac.

În fine, un al treilea şofer băut a fost prins luni dimineaţa, în Paşcani. În jurul orei 1:30, poliţiştii au depistat un bărbat în vârstă de 65 de ani din municipiu care conducea un autoturism pe strada Dragoş Vodă.

„În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital une i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei“, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments