Doi interlopi ieşeni au fost condamnaţi şi… duşi au fost

0
258

Doi afacerişti ieşeni cu legături în lumea interlopă au dispărut înainte să primească sentinţele definitive de la judecători pentru infracţiunile comise. Gheorghe Clapon, cunoscut ca având legături cu clanul Corduneanu, şi Oleg Drăniceru au dispărut după ce au primit zeci de ani de închisoare cu executare pentru înşelăciuni, spălare de bani, uz de fals, sfidarea organelor judiciare, conducere fără permis şi distrugere. Cei doi au fost daţi în urmărire naţională şi sunt căutaţi de către poliţişti.

Pe 12 aprilie, Curtea de Apel Iaşi a decis pedepsele finale în dosarul în care erau judecaţi Gheorghe Clapon şi Oleg Drăniceru, împreună cu alţi şase complici. Primii doi au primit pedepse de câte zece ani de închisoare. După ce judecătorii au emis sentinţele cu executare, poliţiştii i-au căutat pe cei doi, însă nu i-au găsit. De asemenea, aceştia nici nu s-au prezentat la poliţie pentru a fi transportaţi în Arestul Preventiv al Poliţiei Iaşi. Spre seară, poliţiştii i-au dat în consemn la frontiere. Cel mai probabil, însă, cei doi au fugit în Republica Moldova, iar de acolo au trecut în Ucraina…

„Persoanele au fost date în urmărire întrucât pe numele lor au fost emise mandate de executare a unor pedepse privative de libertate. Poliţiştii continuă căutările în vederea depistării lor“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

În privinţa celorlalţi şase inculpaţi din dosar care au primit şi ei condamnări, poliţiştii ieşeni au precizat că nu se află în raza lor de căutare, fiind din alte judeţe sau localităţi.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments