Plombele lui Brânză nu au trecut iarna. Drumul de la Breazu, făcut praf de Ted Construct

0
495
  • Reparațiile făcute la drumul către Breazu nu au rezistat iernii, deși constructorul a încasat 2,6 milioane lei pentru această lucrare 
  • Plombele turnate de firma lui Cornel Brânză au sărit, lăsând ân urmă cratere în care își poate rupe picioarele și un pieton 
  • Președintele Consiliului Județean Maricel Popa a dispus efectuarea unei expertize tehnice care să stabilească unde a greșit constructorul 

În urma reclamațiilor și plângerilor primite la sediul Consiliului Județean referitoare la lucrările defectuoase de asfaltare efectuate în toamna anului trecut de firma omului de afaceri Cornel Brânză, Ted Construct SRL, pe traseul Iași – Movileni, președintele Maricel Popa a dispus recent o expertiză tehnică, pentru a se stabili dacă au fost respectate întocmai toate normele și prevederile contractuale. Mai precis, la nici trei luni după ce DADJ, societate aflată în subordinea CJ  Iași, a recepționat și a plătit milioane de lei pentru lucrările de reparații ale respectivei artere județene, nu puține au fost vocile care s-au arătat indignate și total nemulțumite de calitatea lucrărilor de asfaltare făcute de SC Ted Construct SRL.

Localnicii spun că reparațiile au fost făcute de mântuială 

Practic, mai mulți localnici din comuna Rediu au semnalat faptul că în asfaltul turnat de societatea mai sus menționată ar fi apărut niște gropi mari, adevărate cratere, la numai câteva săptămâni de la recepționarea lucrărilor. Respectivele lucrări de reparații ale drumului județean Iași-Movileni au fost realizate de Ted Construct, societate patronată de Cornel Brânză.  Pe parcursul contractului, firma constructorului ieșean ar fi încasat de la CJ Iași cca 2,6 milioane lei pentru repararea acestui drum cu mari probleme. La un moment dat, deoarece lucrările se aflau în garanție, Direcția de Administrare a Drumurilor Județene a solicitat firmei Ted Construct să astupe gropile și să repare drumul conform prevederilor contractuale.

Brânză: “Nu comentez nimic. Tocmai v-am dat în judecată”

Conform reclamațiilor, unele dintre cele mai adânci gropi în asfalt ar fi fost observate pe porțiunea de drum care trece prin localitățile Rediu și Breazu. De altfel, la doar câteva luni după finalizarea asfaltării și recepția lucrării, chiar primarul comunei Rediu, Vasile Haidău, l-a contrazis total pe patronul de la Ted Construct, cât și pe fostul director de la DADJ, spunând că “pe ruta Iași-Movileni  au sărit tocmai plombele realizate de firma de construcții în lunile septembrie – octombrie 2016”. Contactat telefonic de reporterii 7 Est pentru a-și exprima opinia referitoare la măsura dispusă de șeful Consiliului Județean, aceea de expertizare a lucrărilor efectuate pe drumul județean Iași-Movileni, omul de afaceri Cornel Brânză a amenințat ziariștii cu judecata.

“Nu pot să comentez absolut nimic. Nu ar fi fair-play pentru mine pentru că tocmai v-am acționat în judecată. Vă doresc multă sănătate”, a precizat Cornel Brânză, după care a închis brusc telefonul.

Popa: „Orice lucrare va fi expertizată” 

De partea cealaltă, președintele CJ Iași, Marice Popa, a admis faptul că pe porțiunea de drum respectivă au existat probleme din cauza lucrărilor realizate de firma lui Cornel Brânză, dar a preciat că expertiza pe care a dispus-o recent va lămuri lucrurile în totalitate.

“S-a efectuat un audit în principal la drumuri, deci și pe acel segment de drum. Va fi analizată atât calitatea, cât și cantitatea, dar și grosimea asfaltului aplicat. De acum înainte, orice lucrare de reparație și de asfaltare va fi expertizată ca să nu mai fie probleme ori constructori care să cheltuie banul public aiurea”, a subliniat Maricel Popa, președintele CJ Iași.

Nicu SAMSON

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments