Drăgulescu, Ponor şi Iordache au readus gimnastica românească în elita europeană

0
235

România a încheiat Campionatele Europene de gimnastică de la Cluj-Napoca cu un bilanţ extraordinar de patru medalii: două de aur (Marian Drăgulescu la sol şi Cătălina Ponor la bârnă), una de argint (Drăgulescu la sărituri) şi una de bronz prin Larisa Iordache la bârnă.

Sâmbătă, Marian Drăgulescu a câştigat medalia de aur la sol, fiind notat cu 14.500. În urma lui, s-au clasat Dmitri Lankin (Rusia – 14,466) şi Alexander Shatilov (Israel, 14.400). Prin aurul de la sol, el a ajuns la cel de-al zecelea titlu continental, depăşind-o la acest capitol pe Nadia Comăneci, cu nouă trofee, aflată în tribune.

Duminică, Marian Drăgulescu a câştigat medalia de argint la sărituri. Drăgulescu a intrat ultimul în finală şi a avut o medie de 14.733 după cele două execuţii, cu care nu l-a putut depăși pe rusul Artur Dalaloian (14,933), ci doar pe ucraineanul Oleg Verniaev, campionul de la individual compus, cu 14,659 p.

La bârnă, două poziţii de pe podium au fost ocupate de românce. Larisa Iordache a intrat a treia în finala de la bârnă şi a fost notă cu 13.966, iar Cătălina Ponor a intrat a şasea, fiind notată cu cea mai mare notă din concurs, 14.566. Ponor a cucerit astfel medalia de aur, iar Larisa Iordache pe cea de bronz, medalia de argint revenind sportivei olandeze Eythora Thorsdottir (14.066).

Starul competiției, Marian Drăgulescu, a declarat: ”Cu aceste două medalii de la Cluj, am 31, sunt cel mai medaliat sportiv român la Europene, Mondiale şi Olimpiadă. Mă mândresc cu asta. Medalia de azi a fost un bonus, m-am bucurat şi pentru ea şi că am plecat cu fruntea sus de aici şi am adus bucurie tuturor. Normal, aceste medalii dau motivaţie, încredere. Simt că pot face faţă pe plan european şi mondial, iar cât pot, de ce nu?”.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVreți să vă angajați? Mergeți în București, Cluj sau Timiș!
Articolul următorGrabă mare de Sfântul Gheorghe! Un șofer, prins cu 126 km/h în localitate!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments