Ispal a tras țeapă firmei de pază. Molid a ajuns în faliment

0
1017

O cunoscută societate din Iași, Ispal SRL, specializată în amenajări mobilier din lemn și în industria lemnului, a fost chemată în justiție pentru restanțe la plata serviciilor de pază și protecție. SC Molid Trust Securitate SRL, prin lichidatorul judiciar Mărioara Apetrei, solicită despăgubiri de 6.000 de lei, pe motiv că Ispal nu ar fi respectat un contract de prestări servicii încheiat pentru perioada 2011-2016.

Război juridic între două firme locale importante din cauza nerespectării unui contract. Conducerea Ispal SRL, reprezentată de administratorul Ovidiu Pleșcan, a fost chemată la bară de către SC Molid Trust Securitate SRL, pentru că nu și-ar fi plătit o datorie restantă ce provine dintr-o factură fiscală în valoare de 7.142,40 de lei, reprezentând servicii de pază și protecție. Într-o acțiune înaintată Judecătoriei Iași, cei de la Molid (n.r.- firma se află în prezent în procedura insolvenței), prin lichidatorul judiciar Mărioara Apetrei, le cere magistraților să oblige SC Ispal SRL la plata a 6.000 de lei, reprezentând debit restant și neachitat. Potrivit unui contract încheiat între părți, Molid a asigurat pentru Ispal, servicii de pază și protecție în  perioada 3 aprilie 2011- 1 octombrie 2016. Conform prevederilor contractuale, conducerea firmei Molid, prin administratorul Petru Beșleagă, a emis către Ispal mai multe facturi fiscale. La cea emisă în data de 1 aprilie 2016, în valoare de peste 7.140 de lei a rămas însă un rest neachitat de cca 6.000 de lei.

“Datoria a fost recunoscută”

“Deși Ispal a beneficiat în trecut de serviciile noastre și nu a ridicat nici o obiecție în legătură cu facturile emise, ulterior a refuzat ca să-și plătească datoriile. Creanța este certă, lichidă și exigibilă”, arată lichidatorul firmei Molid, Mărioara Apetrei. Mai mult, reclamantul solicită dobânzi pentru fiecare zi de întârziere până la plata efectivă a datoriei, dar și cheltuieli de judecată.

Lichidatorul mai precizează că în cursul lunii octombrie 2016, printr-o sentință civilă, judecătorii Tribunalului Iași au hotărât deschiderea procedurii falimentului împotriva firmei specializată în servicii de pază și protecție, respectiv Molid.

 

Nicu SAMSON

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments