Lagarul antidemocratic din Iasi.

0
326

Vasile Salaru, vicepreședinte ALDE Iasi și consilier județean, a transmis presei următorul comunicat:

“Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.” Articolul 30 alineatul 1 din Legea Fundamentala – Constitutia Romaniei.

Ieri seara un grup de interese ilegitim a incercat sa imi forteze demisia din ALDE ; spun ilegitim fiindca acest grup este format din persoane numite si nu alese in mod democratic prin vot , conform statutului.
La Iasi conducerile celor doua partide din coalitie , au dovedit ca au o mare problema cu libertatea de exprimare , fapt demonstrat de atitudinea fata de domnul primar Mihai Chirica ,fata de domnul europarlamentar Catalin Ivan si cu voia dumneavoastra si fata de mine. Probabil vorbim de ura naturala a celui numit in functie fata de cel ales in functie , ura generata de frica confruntarii directe si obtinerea votului democratic , de necesitatea de a-si pastra pozitia de forta, in lipsa valorii liber recunoscute. Obedienta fata de superoirii ierharici pina la autoumilire publica la cel mai inalt nivel ,combinata cu manifestarea fortei abuzive la nivel local , sunt apanajele omului slab , bolnav de frica si negru de dusmanie fata de tot ce reprezinta valoare , creativitate, principiu si in primul rand demnitate.
Vestea buna este ca acest gen de situatie nu dureaza niciodata mult , mai ales atunci cand apar fisuri si schizofrenia persoanei in cauza se accentueaza.
Dragi ieseni , cu voia dumneavoastra , am sa inchei cu un citat din cartea “Omul in cautarea sensului vietii” a celebrului fondator al celei de a treia școli vieneze de psihoterapie – Logoterapia Dr. Victor Frankl .
“Din experienta mea am invatat ca in lume exista doar doua rase: cei cu bun simt si cei fara bun simt. Peste tot le intalnim pe amandoua. Niciun grup social nu este alcatuit in intregime din oameni nesimtiti sau doar simtiti. Din acest punct de vedere, niciun grup social nu este o “rasa pura” – si tocmai de aceea puteam uneori intalni cate un om plin de bun-simt printre gardienii lagarului.”
Dr. Victor Frankl a fost profesor de neurologie si psihiatrie la Universitatea din Viena, iar cartea sa “Omul in cautarea sensului vietii” a ajuns in lista “celor mai influente 10 carti ale Americii” si nu in ultimul rand a fost si supravietuitor al lagarelor naziste .

Consiler judetean ALDE
profesor Vasile Salaru

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments