EXCLUSIV! (VIDEO) Un procuror și un ofițer DGA s-au înregistrat din greșeală. „Un imbecil cu o față care cere pumni”

0
2610

Înregistrare BOMBĂ prezentată în exclusivitate de 7Est  Un procuror și un ofițer DGA s-au înregistrat din greșeală, iar filmul va ajunge în instanță  Comisarul DGA Corneliu Cojocaru îl insultă pe avocatul unuia dintre inculpați spunând despre acesta că este “imbecil” și că “are o față care cere pumni”  Ofițerul se maimuțărește și exultă de bucurie când află că urmează să-i încătușeze pe suspecții din dosar  În urmă cu opt ani, același comisar DGA s-a îmbătat, a căzut pe jos, iar când s-a trezit a sunat la 112 și a reclamat că a fost atacat și împușcat în cap

Situație rară, tragico-comică: un ofițer DGA și un procuror s-au înregistrat din greșeală în timpul unei anchete, iar filmul a ajuns în instanță. Comedie în toată regula! Uitând că a lăsat camera video pronită, comisarul Corneliu Cojocariu își dă drumul la gură și îi jignește pe suspecții ce urmau să fie audiați, dar și pe apărătorul acestora. Mai precis, Cojocaru se destăinuie procurorului Origel Cotoi de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași că nu-l poate suferi pe avocatul Dragomir Tomașeschi deoarece este “imbecil” și “are o față care cere pumni”.

corneliu cojocaru - ofiter dga iasiMai mult, Cojocariu se scălâmbăie și se bucură ca un copil atunci când află că urmează să-i rețină și să-i încătușeze pe suspecți. Înregistrarea este halucinantă, deoarece îi surprinde pe anchetatori în intimitatea atmosferei “de serviciu”. Glume, bârfe, râsete pe seama interceptărilor, toate acestea sunt picanteriile unei înregistrări prezentată în exclusivitate de 7Est.

“Imbecilul ăla de fost prefect are o față care cere pumni”

Înregistrarea a fost realizată la începutul anului 2016, când procurorul Origel Cotoi de la Prachetul de pe lângă Tribunalul Iași efectua audieri în dosarul ce o viza pe șefa Serviciului de Evidență a Persoanei din comuna Scânteia. Maricica Tagarcea a fost trimisă în judecată, fiind acuzată că ar fi primit bani de la cetăţeni basarabeni pentru a facilita acestora înscrierea lor ca având domiciliu la locuinţe ale populaţiei din Scânteia, pentru a putea obţine cărţi de identitate româneşti.

Conform procedurilor, toate declarațiile au fost înregistrate video și audio pentru a se putea proba veridicitatea documentelor depuse la dosar. Procurorii au beneficiat de sprijinul DGA Iași, serviciu care l-a delegat pentru acest caz pe comisarul Corneliu Cojocaru.

origel cotoi - procuror parchetul de pe langa tribunalul iasiDupă ce unul dintre suspecți este audiat, procurorul Origel Cotoi îl cheamă în birou pe comisarul Cojocaru. Nu oprește înregistrarea, iar comisarul DGA se așează în locul persoanei audiate anterior, chiar în bătaia camerei de filmat. Urmează un dialog fabulos. Cojocaru radiază de bucurie când află că procurorul are de gând să-i rețină pe suspecți. Chiar dacă nu are cătușele la el, Cojocaru îl asigură pe procuror că poate să împrumute de la jandarmi. Însă, până la încătușare, mai trebuia parcursă o procedură: audierea principalului suspecat, Maricica Tagarcea, reprezentată de avocatul Tomașeschi. Ofițerul DGA se confesează procurorului că fostul prefect nu-I este deloc simpatic.

“Coboară la etajul doi, vorbesc cu jandarmii, între timp o aduce pe cealaltă (Maricica Tagarcea – n.r.) și pe imbecilul ăla de fost prefect. Mi-e așa… mă… că doar pe Tomașeschi, nu că aș avea ceva cu el, dar are așa o față care cere pumni, cel puțin de când a intrat în politică”, îi spune ofițerul DGA Corneliu Cojocaru procurorului Origel Cotoi.

Acesta din urmă nu se arată deranjat de comportamentul și vocabularul folosit de comisarul de poliție. Ba mai mult, bârfa continuă.

A hotărât să o încătușeze înainte să o audieze

Din convorbirea înregistrată din greșeală, reiese clar că procurorul Cotoi și comisarul Cojocaru bătuseră în cuie soarta suspecților, înainte de finalizarea audierilor. De altfel, imediat după ce comisarul Cojocaru intră pe ușă, procurorul Cotoi îl întreabă pe acesta: “Ai cătușele la tine?”. Cei doi analizează interceptările, bârfesc despre conținutul acestora, fiind însă hotărâți că suspecți trebuei reținuți și introduși în arest.

Origel Cotoi (procuror): Ia, să o audiez pe asta și să vedem ce zice!

Corneliu Cojocariu (ofițer DGA): Deci îi spun la jandarm să așa. Chirița (ofițer DGA – n.r.) să vină cu ea și așa…

Tomașeschi: “Nu vreau decât să-și ceară scuze”

Avocatul Dragomir Tomașeschi a fost revoltat când, vizionând audierile procurorilor, a dat peste discuția “intimă” dintre procuror și ofițerul DGA, în care era jignit.

“În calitate de avocat al Maricicăi Tagarcea am solicitat să-mi fie puse la dispoziție interceptările și înregistrările declarațiilor date la parchet. Am văzut cum vorbea comisarul Cojocaru despre mine. Am fost la DGA și am reclamat aceste lucruri. Nu vreau decât să-mi trimită scuze”, a spus Tomașeschi.

Cu privire la această situație, Direcția Generală Anticorupție nu a reușit să formuleze un punct de vedere până la închiderea ediției.

“Ca urmare a solicitării dumneavoastra, va transmitem ca aceasta a fost inregistrata ca petitie cu numarul 833.826 din 2.08.2017 si va fi solutionata in termenul legal”, se arată într-un răspuns emis redacției 7Est de către biroul de presă al structurii centrale a DGA.

Faptă de vitejie a ofițerului DGA: s-a îmbătat și a sunat la 112 că a fost împușcat

În urmă cu câțiva ani, în luna iulie a anului 2009, pe când Cojocariu era șef interirmar al DGA Iași, acesta a apelat 112, alertând Poliția că a fost atacat și chiar împușcat, în apropierea blocului în care locuia. Forțe impresionante  ale Poliției au fost mobilizate pentru identificare atacatorilor. Anchetatorii au stabilit însă că adevărul era cu totul altul. Cojocaru era atât de beat, s-a împiedicat, a căzut și a suferit o leziune minoră la cap. Pentru această faptă de vitejie a fost amendat cu 200 de lei.

Dosarul Tagarcea

Maricica Tagarcea, şefa Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din Scânteia, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi după ce a luat mită torturi, parfumuri, genţi, rochii şi bani pentru a elibera cărţi de identitate pentru cetăţeni din Republica Moldova. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, aceştia erau aduşi de diferite persoane în România, după ce găseau ieşeni care să îi ia în spaţiu, apoi îi duceau la Scânteia unde depuneau actele. Conform rechizitoriului, doar 2.063 de moldoveni au fost luaţi în spaţiu de trei persoane.

Tudor LEAHU

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments