Cutremur provocat de ANCHETA “7Est”. Ministerul Educaţiei verifică LEGALITATEA concursului câştigat de Ionuţ Alexandru Toader. Ministrul Tudorel Toader sare în apărarea fiului

0
489

ANCHETA “7Est” a provocat un adevărat cutremur în mediul academic din România, două ministere importante, cel al Educaţiei şi cel de Justiţie fiind puse pe jar în urma dezvăluirilor noastre EXCLUSIVE.

Ministerul Educaţiei Naţionale a demarat, la rândul său, o anchetă pentru a verifica legalitatea concursului de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, câştigat de fiul lui Tudorel Toader, iar ministrul de Justiţie sare în apărarea odraslei sale, în mod direct, dar şi prin comunicatul UAIC, al cărui rector este în continuare (chiar dacă sub titulatura de “suspendat”), respectivul comunicat fiind o încercare palidă de a masca neregulile aduse în atenţia publicului din întreaga ţară de “7Est”.

Ministerul Educaţiei Naţionale a emis un comunicat de presă în care anunţă că va verifica aspectele de legalitate privind organizarea concursului de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, după informaţiile publicate de “7Est”, conform cărora regulamentul de concurs pentru ocuparea unui poste de asistent la Facultatea de Drept ar fi fost modificat cu o lună înainte ca postul să fie câştigat de fiul ministrului Justiţiei Tudorel Toader.

„Ministerul Educaţiei Naţionale a luat act de informaţiile apărute recent în spaţiul public şi va verifica modul în care a fost organizat şi s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea unui post în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi”, anunţă ministerul, fără a-l nominaliza pe Alexandru Toader, fiul ministrului Justiţiei.

Instituţia se limitează la a spune că acţiunea de control „vizează ocuparea postului de asistent universitar (perioadă determinată), poziţia 71, disciplina Drept civil. Partea general, scos la concurs de Facultatea de Drept în semestrul al II-lea al anului universitar 2016-2017”.

Fiul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a câştigat concursul pentru angajarea pe postul de asistent universitar la Facultatea de Drept din Iaşi. “7Est” a arătat ÎN EXCLUSIVITATE faptul că, pentru ca Ionuţ Alexandru Toader să poată participa la concurs, Senatul universităţii ieşene a modificat cu o lună înainte un paragraf al regulamentului de organizare a concursului, astfel încât funcţia de asistent universitar să poată fi ocupată şi în condiţiile în care un candidat are titlul de doctor în Drept Penal, nu doar doctoratul în Drept Civil.

În replică, Ministrul Justiţiei a calificat drept „tendenţioase” afirmaţiile pe acest subiect şi a afirmat că prin modificarea regulamentului de concurs „a fost introdus un filtru suplimentar pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare”.

Ionuţ Alexandru Toader s-a înscris la concurs şi a fost declarat admis cu media 9,24, el fiind singurul concurent pe acest post.

Comunicat UAIC: “Acuzaţiile sunt lipsite de orice fundament”

Tot prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Universităţii „Cuza“ recunosc faptul că au fost contactaţi de ministerul de resort în legătura cu concursul respectiv şi afirmă că vor colabora „în totalitate“ în această anchetă.

„În cursul zilei de vineri, am primit o solicitare din partea Ministerului Educaţiei Naţionale pentru a furniza informaţii despre concursul pentru ocuparea postului de asistent universitar – poziţia 71  la Facultatea de Drept. Prin acest demers oficial, sperăm că se va putea elimina orice acuză privind favorizarea unui candidat prin modificarea condiţiilor de concurs. În plus, conducerea Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» îşi declară public acordul pentru ca Ministerul să pună la dispoziţia presei informaţiile primite de la Universitate, precum şi concluziile anchetei.

 Acuzaţiile privind modificarea metodologiei de concurs pentru a avantaja un candidat specific sunt lipsite de orice fundament. Atât înainte, cât şi după modificarea metodologiei, cerinţa pentru candidatura la un post de asistent la Facultatea de Drept a fost Diplomă de Doctor în Drept, nu într-un domeniu conex“, scrie prof.univ.dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite al Universităţii „Cuza“.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments