Peste câteva zile începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Câți ieșeni vor fi “victime” zilnic

0
241

În jur de 20 de maşini parcate neregulamentar vor fi ridicate, zilnic, începând cu mijlocul lunii septembrie. Cam această medie rezultă din contractul pe care Servicii Publice Iaşi (SPI) vrea să-l încheie cu un agent privat pentru desfăşurarea acestei activităţi. Ridicările propriu-zise vor fi efectuate cu utilajele respectivei societăți private, dar manevrele specific vor fi lăsate tot pe seama angajaților SPI.

Agentul economic va încasa aproape 30.000 euro în maximum 100 de zile, iar obligaţiile acestuia vor fi să asigure închirierea a trei autospeciale cu platformă şi macara și întreținerea acestora, ţinerea unei evidenţe zilnice a maşinilor ridicate, asigurarea inte­grităţii autovehiculului şi asigurarea combustibilului.

Agentul economic care va furniza autoplatformele către SPI va încasa maximum 92 lei/autovehicul ridicat (fără TVA), suma totală fiind de 132.000 lei (fără TVA) pentru întreg contractul care se va desfăşura pe parcursul a circa 100 de zile, în perioada septembrie – decembrie 2017. Un calcul simplu arată că, în baza acestui contract, ar putea fi ridicate peste 1.400 de maşini. SPI solicită trei autoplatforme astfel că, în medie, în fiecare zi vor fi ridicate 4-5 maşini/echipaj, iar cum vor exista patru echipaje la stradă (SPI are deja în proprietate o autoplatformă), atunci rezultă că vor fi ridicate zilnic de pe străzile Iaşului circa 20 de maşini.

Autovehiculele vor ajunge la baza SPI din CUG-Tudor Neculai

Mai trebuie amintit și faptul că, în caietul de sarcini, se precizează că acordul dintre SPI şi operatorul economic este valabil pentru perioada septembrie – decembrie 2017 sau până la concu­renţa sumei care va face obiectul contractului.

Operatorii economici interesaţi să colaboreze cu SPI pentru des­făşurarea activităţii de ridicare, transport şi depozitare a maşinilor trebuie să depună oferte la instituţie până pe 11 septembrie.

Autorităţile vor începe să ridice maşini parcate neregulamentar la mijlocul lunii septembrie. Acestea vor fi depozitate la baza SPI din CUG-Tudor Neculai, iar şoferii care vor fi nevoiţi să-şi recupereze autoturismele vor trebui să achite o taxă de 430 lei (inclusiv TVA). La această sumă se adaugă alţi 45 lei pe fiecare zi de întârziere, dacă şoferul se prezintă la depozit după 24 de ore.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments