Palatul Braunstein va fi reabilitat cu fonduri de la bugetul local

0
198

În ședința de Consiliu Local de vineri dimineață s-a aprobat reabilitarea clădirii Palatului Braunstein exclusiv cu fonduri de la bugetul local, după ce s-a ratat obţinerea de fonduri euro­pene nerambursabile.

Investiţia va fi eşalonată pe trei ani, iar valoa­rea totală se ridică la 23,8 mi­lioane lei (inclusiv TVA). În cazul în care autoritatea locală ar fi accesat fonduri europene, cea mai mare parte a acestei sume ar fi fost asigurată din surse nerambursabile.

Primăria va schimba destinaţia ac­tuală (comerţ şi locuinţe sociale), iar imobilul va avea o funcţiune culturală – mediatică, urmând să găzduiască şi spaţii expoziţionale.

„Proiectul reprezintă o investiţie de păstrare şi resturare a unui obiectiv de patrimoniu de interes local, spaţiu care în prezent nu poate fi utilizat din cauza stării de degradare a structurii de rezistenţă, a instalaţiilor, dar şi a elementelor de arhitectură care nu atrag turişti sau public ieşean, cu atât mai mult cu cât imobilul a avut în ultimii ani funcţionalitate de imobil de lo­cuit, iar o parte din spaţiu a fost închiriat către persoane juridice private“, se arată în documentul suport pentru aprobarea investiţiei.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments