Concurență pentru ridicarea podului peste Bahlui, dintre Dacia şi Cicoarei: nemții care au construit podul de la Agigea, contra Conest

0
357

Două firme puternice au depus oferte la Primărie pentru construirea unui pod cu patru benzi carosabile în zona Cicoarei. Conest va avea drept contracandidat un grup de firme german cu afaceri în România: Implenia Grup. Firma străină este specializată în construcţia de poduri şi tuneluri. Compania și a lucrat la Podul de la Agigea.

Deocamdată, ofertele financiare pentru podul din zona Cicoarei nu au fost anunţate public, dar valoarea estimată de Primărie este de 9,7 milioane lei. După evaluarea tehnică, municipalitatea va comunica şi sumele licitate.

În prezent, între strada Sarmisegetuza – mal stâng Bahlui (Alexandru cel Bun – Dacia) şi mal drept (zona Cicoarei) există doar o punte metalică, destinată traficului pietonal. Lungimea totală a podului va fi de aproape 57 metri, având o lăţime de circa 15 metri. Podul va avea patru benzi pentru traficul auto, plus două trotuare.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments