Învățământul universitar ieșean, recunoscut în întreaga lume! Două universităţi, în cel mai prestigios top internațional!

0
273

Două instituții de învățământ ieșene au intrat în cel mai prestigios top internaţional – Times Higher Education! Este vorba despre „Al. I. Cuza“ și UMF, Iaşul devenind astfel singurul centru universitar din România cu două instituţii în acest clasament.

Universitatea „Ale­xandru Ioan Cuza“ şi Universitatea de Me­dicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi se află pe poziţiile globale 800-1.000, în această ierarhie mai găsindu-și locul doar alte trei universităţi din ţară: Univer­sitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, cel mai bine clasată, în zona 600-800, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara.

Topul, care cuprinde doar 1.000 de universităţi din cele 20.000 de instituţii de învăţământ superior din lume, ţine cont practic de cinci aspecte: activitatea de predare – 30%, activitatea de cercetare – 30%, impactul activităţilor de cercetare ca urmare a numărului de citări – 30%, activitatea internaţională – 7.5%, şi transferul de cunoştinţe către mediul socio-economic – 2,5%. Cele 5 direcţii au 13 indicatori de performanţă, iar, spre exemplu, la vizibilitatea academică la nivel internaţional, UMF este pe prima poziţie în ţară şi pe 428 la nivel mondial.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments