Terenul pe care se ridică ansamblul Bucium Confort a fost vândut de către Agroindustriala Bucium SA, condusă de către Daniel Panaite, către Bucium Tours, firmă patronată de același Daniel Panaite 2,7 hectare de teren, la baza dealului Bucium, au fost vândute cu aproximativ 33 euro/metru pătrat În imediata vecinătate, s-a vândut și cu 100 euro/metru pătrat Agroindustriala Bucium este marele pierzător în această afacere, deoarece a plătit PUZ-ul și a vândut terenul la un preț sub cel al pieții @ Statul român prin Agenția Domeniilor Statului este acționar la Agroindustriala Bucium
Bucium Confort este proiectul prin care omul de afaceri Daniel Panaite speră să dea lovitura pe piața imobiliară. Terenul pe care se ridică acest proiect a aparținut firmei Agroindustriala Bucium SA, pe care Daniel Panaite a pus mâna în urma unei privatizări „ca la manual” , realizată în anii 90. Statul român este și în prezent acționar la această societate prin Agenția Domeniilor Statului, care deține peste zece procente din părțile sociale ale firmei. Poate că acesta este și motivul pentru care Daniel Panaite a ales să dirijeze terenul din patrimoniul Agroindustriala Bucium către o firmă la care el este singurul acționar.
Teren vândut sub prețul pieții
În luna aprilie a anului trecut, Agroindustriala Bucium SA a vândut către firma Bucium Tours aproximativ 2,7 hectare de teren. Actul de vânzare cumpărare a fost semnat de către Daniel Panaite, în calitate de reprezentant al Agroindustriala Bucium, și de către Irina Manău, în calitate de reprezentant al Bucium Tours, firmă deținută și administrată de același Daniel Panaite. Prețul tranzacției a fost de 900.000 de euro. Deci, un preț de aproape 33 de euro/ metru pătrat. La o distanță de numai câteva sute de metri, au fost realizate tranzacții cu prețul de 100 de euro/ metru pătrat.
După numai un an de zile, în fața aceluiași notar public, Daniel Panaite semnează actul de dezmembrare al terenului, de această dată în calitate de reprezentant al firmei Bucium Tours.
În plus, costurile pentru realizare documentației PUZ au fost suportate de către Agroindustriala Bucium SA, după cum reise din Hotărârea Consiliului Local nr. 111 din 2015.
Panaite: „Este o decizie de management”
Omul de afaceri Daniel Panaite susține că mutarea terenului de pe o firmă pe alta este o decizie de „management” și că nu are importanță dacă prețul tranzacției este sau nu în concordanță cu cel al pieții.
„Am decis ca o firmă să rămână cu afacerile cu vin, iar cealaltă cu blocurile. Este o decizie de managemnt și nu cred că ar trebui să vă spun de ce am gândit acest lucru. Poate că în zonă s-a vândut cu 100 de euro, n-am de unde să știu… Poate s-a vândut și cu 10 euro”, a spus Daniel Panaite.
Tudor LEAHU