Ionel Păsărică (Capra noastră): ” Coloșii rămân coloși și nu te poți bate cu ei. Noi ne vedem de Capra Noastră  și nu de capra vecinului”

0
2930

Omul care a pus pe picioare singura fabrică de bere artizanală din Iași ne-a spus cum a reușit să transforme în realitate acest vis curajos. Capra Noastră este un brand foarte tânăr, dar Ionel Păsărică, proprietarul fabricii de bere artizanală, are încredere că va transforma totul într-o afacere de succes.

Ce înseamnă o bere artizanală și cum rezistă un astfel de business printre coloși, aflăm din cele șapte răspunsuri oferite de Ionel Păsărică.

 

  1. Cum v-a venit ideea de a face o fabrică de bere artizanală?

 

Ionel Păsărică: Când am decis să încep o afacere, am pornit la drum cu mai multe idei, printre care și fabricarea de bere artizanală. Ideea ce a ramas „câștigătoare”, după o lungă negociere cu mine însumi, ținând cont și de trendul ce îl are acest produs în România, a fost fabrica de berea artizanală.

 

  1. Care este secretul ca o astfel de afacere să fie una de succes?

 

Ionel Păsărică: Nu există o rețetă a succesului în ceea ce privește un produs nou, artizanal. Trebuie să riști foarte mult și să crezi că un produs de calitate îți aduce, mai devreme sau mai tarziu, succesul dorit. Ca în orice afacere, succesul vine după ani mulți de muncă și pasiune, deci, noi încă muncim și punem pasiune în ceea ce facem și sperăm că Berea Capra Noastră va fi o afacere de succes.

 

  1. De ce să alegem o bere artizanală?

 

Ionel Păsărică: De ce nu? Este un produs 100% făcut din ingrediente naturale, fără E-uri, doar ce se găsește în „natură”: apă, hamei, malț, drojdie, coriandru, piper, etc. Un produs fermentat și maturat 60 de zile în cele mai stricte reguli de igienă.

 

  1. Având în vedere faptul că prețul berii artizanale este ceva mai ridicat, cum vă propuneți să convingeți consumatorii să vă devină clienți?

 

Ionel Păsărică: Nu este ușor să introduci pe piață un produs nou, un brand nou, un concept. Consumatorul trebuie să se convingă singur și să înțeleagă că un produs fabricat corect și cu ingrediente naturale, în cantități relativ mici, nu poate să fie la același preț cu produsele industriale. Berea artizanală, în general, este mai scumpă și clienții noștri știu cum se fabrică și mai știu că prețul este unul corect. Încercăm să atragem noi clienți prin prezentări, atât la fabrica cât și în locațiile de specialitate, unde le explicam ce înseamnă berea artizanală, dar mai ales din ce este făcută.

 

 

  1. Cum vă descurcați pe o piață concurențială acerbă în care coloșii din industria de profil investesc milioane de euro în promovare și atragerea consumatorilor?

 

Ionel Păsărică: Coloșii rămân coloși și nu te poți bate cu ei … și nici nu ne dorim asta. Noi ne vedem de Capra Noastră  și nu de capra vecinului. În fiecare zi aud reclame și văd noi locații impresionante – Staropramen în Mall, BHB Bergenbier în Podu Roș, mă uit și regret că nu pot să susțin Capra Noastră la acest nivel, dar mă bucur că pot să fabric aici, în Iași, un produs care este superior calitativ multor beri făcute de Coloși – #rezist.

 

  1. Câți bani ați investit pentru a pune pe picioare această afacere și când estimați că recuperați această investiție? Care este punctul forte al afacerii dumneavoastră?

 

Ionel Păsărică: Am investit mult mai mult de cât ne-am propus, și aici nu vorbesc numai de utilaje sau cladire. Tot ce înseamnă logistică, know-how, timp, sunt greu de estimat și nici nu vrem să facem un calcul. Cele mai importante puncte forte în afacerea Capra Noastră  sunt calitatea, gustul și satisfacția că am făcut o bere bună.

 

  1. Care este cea mai tare berărie în care ați intrat vreodată și care sunt cele mai bune beri pe care le-ați băut?

 

Ionel Păsărică: Una din fabricile de bere (cu berărie în incinta fabricii) care m-au impresionat este Sapporo, din Japonia, aici tradiția este la ea acasă nu numai în ceea ce privește Berea, dar și fabrica.

Rareș Neamțu

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments