Potrivit studiului, peste 80% dintre respondenţi se autoevaluează ca având abilităţi bune şi foarte bune de analiză, de comunicare, interpersonale, dar şi de orientare spre rezolvarea problemelor. Chiar şi în ceea ce priveşte abilităţile de delegare şi coordonare a activităţii altora (provocări cu care nu au avut încă ocazia să se confrunte decât în mică măsură), studenţii şi proaspăt absolvenţii de facultate consideră că le deţin în proporţie de 71%. „Răspunsurile studenţilor români confirmă concluziile raportului regional. În general, tinerii au tendinţa de a-şi supraevalua competenţele înainte de primul lor contact cu realitatea din câmpul muncii, fapt ce este confirmat şi prin experienţa noastră de recrutare”, spune Carmen Baibarac, senior manager Resurse Umane la compania Deloitte Romania. Totodată, aproape 80% dintre participanţii la studiu consideră că sunt valoroşi sau foarte valoroşi pentru actualul sau viitorul lor angajator. Având în vedere modul în care tinerii se autoevaluează, este evident că aşteptările financiare pe care le au aceştia pentru primul loc de muncă depăşesc suma pe care cei mai mulţi angajatori sunt dispuşi să o ofere şi, de cele mai multe ori, salariul mediu oferit în România. Baibarac a explicat însă că deşi încrederea în sine a tinerilor este un lucru bun, aceştia riscă să fie dezamăgiţi, mai ales dacă angajatorii nu le vor confirma opinia pozitivă pe care o au despre calităţile şi abilităţile personale.
Potrivit studiului, peste 80% dintre respondenţi se autoevaluează ca având abilităţi bune şi foarte bune de analiză, de comunicare, interpersonale, dar şi de orientare spre rezolvarea problemelor. Chiar şi în ceea ce priveşte abilităţile de delegare şi coordonare a activităţii altora (provocări cu care nu au avut încă ocazia să se confrunte decât în mică măsură), studenţii şi proaspăt absolvenţii de facultate consideră că le deţin în proporţie de 71%. „Răspunsurile studenţilor români confirmă concluziile raportului regional. În general, tinerii au tendinţa de a-şi supraevalua competenţele înainte de primul lor contact cu realitatea din câmpul muncii, fapt ce este confirmat şi prin experienţa noastră de recrutare”, spune Carmen Baibarac, senior manager Resurse Umane la compania Deloitte Romania. Totodată, aproape 80% dintre participanţii la studiu consideră că sunt valoroşi sau foarte valoroşi pentru actualul sau viitorul lor angajator. Având în vedere modul în care tinerii se autoevaluează, este evident că aşteptările financiare pe care le au aceştia pentru primul loc de muncă depăşesc suma pe care cei mai mulţi angajatori sunt dispuşi să o ofere şi, de cele mai multe ori, salariul mediu oferit în România. Baibarac a explicat însă că deşi încrederea în sine a tinerilor este un lucru bun, aceştia riscă să fie dezamăgiţi, mai ales dacă angajatorii nu le vor confirma opinia pozitivă pe care o au despre calităţile şi abilităţile personale. Citeste mai mult: adev.ro/mleqz8Potrivit studiului, peste 80% dintre respondenţi se autoevaluează ca având abilităţi bune şi foarte bune de analiză, de comunicare, interpersonale, dar şi de orientare spre rezolvarea problemelor. Chiar şi în ceea ce priveşte abilităţile de delegare şi coordonare a activităţii altora (provocări cu care nu au avut încă ocazia să se confrunte decât în mică măsură), studenţii şi proaspăt absolvenţii de facultate consideră că le deţin în proporţie de 71%. „Răspunsurile studenţilor români confirmă concluziile raportului regional. În general, tinerii au tendinţa de a-şi supraevalua competenţele înainte de primul lor contact cu realitatea din câmpul muncii, fapt ce este confirmat şi prin experienţa noastră de recrutare”, spune Carmen Baibarac, senior manager Resurse Umane la compania Deloitte Romania. Totodată, aproape 80% dintre participanţii la studiu consideră că sunt valoroşi sau foarte valoroşi pentru actualul sau viitorul lor angajator. Având în vedere modul în care tinerii se autoevaluează, este evident că aşteptările financiare pe care le au aceştia pentru primul loc de muncă depăşesc suma pe care cei mai mulţi angajatori sunt dispuşi să o ofere şi, de cele mai multe ori, salariul mediu oferit în România. Baibarac a explicat însă că deşi încrederea în sine a tinerilor este un lucru bun, aceştia riscă să fie dezamăgiţi, mai ales dacă angajatorii nu le vor confirma opinia pozitivă pe care o au despre calităţile şi abilităţile personale.
Citeste mai mult: adev.ro/mleqz8
dasTinerii care îşi caută un loc de muncă au tendinţa să îşi supraevalueze nivelul de pregătire şi consideră că facultăţile nu contribuie suficient la pregătirea lor pentru piaţa muncii. Aşa arată studiul „Primii paşi spre piaţa muncii” realizat de compania Deloitte printre studenţi şi absolvenţi de studii superioare.
Citeste mai mult: adev.ro/mleqz8