Proprietarii vilelor de lângă Vânătorul: „Dansează patul sub noi”

0
1690

Muzica dată la maxim la Casa Vânătorului face să tremure geamurile şi să sară varul de pe pereţii caselor vecine.

 

Într-una din nopţile în care muzica de petrecere îi bubuia în urechi, Gheorghe Ionescu, patronul WTC, a chemat SMURD-ul n Fără efect, chefurile se ţin lanţ.

 

Unul dintre cele mai cunoscute localuri din Iaşi s-a transformat într-un adevărat coşmar pentru locuitorii din zonă. Aceştia spun că muzica de la Casa Vânătorului face să le tremure geamurile şi să sară varul de pe pereţii caselor şi ameninţă cu măsuri extreme pentru a opri gălăgia. Cel mai afectat de petrecerile de la Vânătorul pare a fi Gheorghe Ionescu, patronul World Trade Center, care are o locuinţă gard în gard cu terasa.

 

 

A sunat şi la 112

 

Spectacolele găzduite de Casa Vânătorului, dar şi muzica ambientală oferită clienţilor la ore târzii, i-au adus la disperare pe cei care locuiesc lângă Parcul Expoziţiei. În general oameni de afaceri potenţi, posesorii de vile din zonă susţin că nici măcar nu mai au forţa să reclame decibelii produşi de boxele restaurantului. „Am făcut zeci de mii de sesizări, dar nu s-a luat nicio măsură. Vecinii au depus reclamaţii scrise, au venit şi poliţişti şi jandarmi, dar degeaba. Nu ştiu dacă au luat vreo amendă măcar, pentru că dacă i-ar amenda de două – trei ori pe seară nu s-ar mai comporta aşa. Eu am ajuns să sun la 112 din cauza scandalului. Efectiv, dansează patul sub tine când dau ei drumul la muzică”, spune Gheorghe Ionescu, patronul World Trade Center şi proprietarul unei vile în Copou.

 

 

„Nu ai cum să dormi”

 

Tărăboiul din Copou are activitate sezonieră, spune Ionescu. Începe în primăvară, când se deschide terasa, şi se termină toamna târziu. În acest an, terasa a fost inaugurată la începutul lunii mai, cu un concert susţinut de Marius Mihalache. „Până pe la 11 – 12 noaptea nici nu poţi sta în casă, iar când au şi spectacole e chiar mai rău. E crunt şi când începe sezonul nunţilor, pentru că, dacă au vreo nuntă, nu ai cum să dormi până dimineaţa. Urlă boxele, efectiv. Nici când se joacă fotbal pe stadion şi ţipă 5.000 de oameni parcă nu se aude aşa de tare”, explică omul de afaceri.

 

 

Reclamaţii fără efect

 

Locatarii din zonă au încercat să negocieze cu şefii terasei, dar se plâng că nu au avut niciun succes. „Eu pe Bârsan (Gabriel Bârsan, proprietarul localului – n.r.) îl înţeleg, e om de afaceri şi vrea să câştige bani. Dar el nu face toate astea fără ca cineva să-i dea voie. Am ajuns să cred că are acceptul autorităţilor, altfel nu înţeleg de ce poliţia sau primăria nu iau măsuri. Bun, s-a făcut o reclamaţie, s-au făcut două, dar când primeşti zeci, sute de sesizări, trebuie să faci ceva”, susţine Gheorghe Ionescu.

 

 

Contraatacă cu sirena

 

După ce au constatat că plângerile la autorităţile locale nu au niciun efect, locuitorii din zonă vor să recurgă la măsuri extreme pentru a opri gălăgia. Gheorghe Ionescu ameninţă că va bruia toate petrecerile de la Casa Vânătorului. „Îmi voi monta o sirenă puternică, care să pornească atunci când senzorul sesizează depăşirea unui anumit număr de decibeli. Sirena le va bruia muzica, dar numai atunci când aceasta este dată prea tare”, ameninţă Ionescu. Omul de afaceri speră că în acest mod extrem va reuşi să-i înveţe pe angajaţii terasei să păstreze volumul boxelor la un nivel decent. „E terasă, trebuie să aibă şi muzică, dar nici chiar aşa”, spune el.

 

 

Conducerea terasei tace

 

Complexul din care fac parte Hunter şi Casa Vânătorului aparţine omului de afaceri Gabriel Bârsan şi este amplasat pe un teren închiriat. „Proprietarul terenului îşi ia banul şi doarme liniştit, că nu locuieşte în zonă”, se amuză Gheorghe Ionescu. Reporterii 7est au încercat să afle detalii despre regimul de proprietate şi termenii contractului de închiriere. Paula Margareta Luca, PR la Casa Vânătorului, a solicitat întrebările în scris pentru a răspunde în timp util. Răspunsurile nu au mai fost însă furnizate, iar specialistul PR nu a mai răspuns nici măcar la telefon.

 

 

Om de afaceri potent, extrem de discret

 

Patronul restaurantelor Casa Vânătorului, Oscar, Hunter şi Popas Păcurari,  Gabriel Bârsan, este puţin cunoscut publicului larg deşi derulează afaceri în mai multe domenii. Bârsan produce pufuleţii Yammi şi deţine show-room-ul de mobilier Oscar Design. Restaurantul Oscar a fost construit de la zero, devenind în scurt timp unul dintre cele mai căutate localuri din Iaşi. În urmă cu aproape patru ani a semnat contractul de închiriere pentru Casa Vânătorului din Parcul Expoziţiei şi a investit masiv în reabilitarea localului. A construit apoi Hunter’s Pub, în curtea Casei Vânătorului, iar la sfârşitul anului trecut a preluat şi Popasul Păcurari.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments