FRAUDĂ LA BACALAUREAT! Conducerea unei şcoli a fost demisă pentru fraudarea examenului de astăzi

0
53

Scandal la examenul de Bacalaureat 2013. Conducerea liceului Liceului Dimitrie Bolintineanu a fost demisă, iar comisia de examen schimbată după ce subiectele la română au apărut pe internet înainte de examen. Decizia a fost luată de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, ca urmare a percheziţiei realizate de o echipă a Poliţiei, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

 

De asemenea, o echipă a Parchetului Tribunalului Bucureşti împreună cu SRI efectuează percheziţii la liceul din sectorul 5. ”Percheziţiile vizează ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă”, se menţionează într-un comunicat al parchetului preluat de gandul.info.

 

Prezentăm integral comunicatul Ministerului Educaţiei:

„Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis, luni,1 iulie, ca urmare a percheziţiei realizate de o echipă a Poliţiei, la centrul de examen de Bacalaureat, din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, din sectorul 5, mai multe măsuri:

 

1. schimbarea întregii comisii de Bacalaureat din centrul de examen, respectiv a tuturor celor 5 persoane, precum şi a celor 32 de profesori – supraveghetori

2. eliberarea din funcţiile de conducere a directorului şi a directorului adjunct ai Liceului Dimitrie Bolintineanu

3. eliberarea din funcţia de director, din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 178, a persoanei care îndeplinea şi rolul de vicepreşedinte al comisiei din centrul de examen Dimitrie Bolintineanu.

 

ISMB va numi, în cel mai scurt timp, o nouă comisie la Liceul Dimitrie Bolintineanu, care va asigura toate condiţiile pentru ca absolvenţii de clasa a XII-a să poată susţine toate probele scrise din cadrul Bacalaureatului iunie – iulie 2013″.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments