EXCLUSIV. S-a elucidat misterul: RUŞANU ARE HOTEL ÎN COASTA PALAS

0
2203

Cel mai nou hotel de patru stele din Iaşi este aproape gata. Hotelul Internaţional de lângă Palas face parte din grupul cu acelaşi nume şi va fi inaugurat în curând. Când vine vorba despre proprietar, toţi cei întrebaţi se fac că plouă. În cele din urmă, Grupul Internaţional a confirmat că hotelul de la Iaşi îi aparţine. Compania este a liberalului Dan Radu Ruşanu şi este condusă de fiicele şi soţia acestuia.

 

 

 

Hotelul Internaţional din coasta Palas este aproape finalizat. De câteva zile, muncitorii lucrează la finisajele din partea inferioară a imobilului şi la ultimele retuşuri. Este una dintre cele mai controversate clădiri asociate ansamblului Palas, mai ales că, atunci când vine vorba despre proprietar, toate uşile se închid. Grupul Hotelier Internaţional, deţinătorul hotelului, aparţine familiei lui Dan Radu Ruşanu, unul dintre cei mai influenţi membri PNL. Informaţia a fost confirmată, exclusiv pentru 7est, de o persoană din conducerea Hotel Internaţional Sinaia, parte a grupului. “Probabil săptămâna viitoare veţi primi mai multe informaţii”, a spus responsabilul hotelului din Sinaia.

 

 

Un cartof fierbinte

 

Când vine vorba despre Hotel Internaţional parcă toată lumea suferă de aceeaşi boală. Disponibilitatea de a comunica detalii despre el din prima fază a discuţiilor se transformă în nevoia subită de a înceta orice discuţie pe acest subiect. Simptomele sunt aceleaşi la mai multe instituţii cărora le-au fost adresate întrebări despre proprietar, nu doar la una dintre ele. Spre exemplu purtătorul de cuvânt de la Palas, Simona Teodorescu, a trecut de la “vă dau răspunsul imediat, pe mail”, la “adresaţi-vă în altă parte” în mai puţin de 30 de minute. La fel s-a întâmplat şi în cazul Primăriei Iaşi sau al altor două hoteluri Internaţional din ţară. Până la urmă, după insistenţe, răspunsul care a făcut lumină a venit tot de la Grupul Internaţional, din partea hotelului din Sinaia.

 

 

Foto: Dan Radu Ruşanu

 

Iţe încurcate

 

Povestea Hotelului Internaţional din Iaşi este cu atât mai complicată cu cât clădirea a fost ţinta mai multor zvonuri. Unul dintre ele era referitor la faptul că proprietar ar fi nimeni altul decât Relu Fenechiu, actualul ministru al Transporturilor. Zvonul a pornit de la faptul că imobilul a fost construit de firma deputatului ieşean. Iţele au fost încurcate şi de Grupul Internaţional, care a trecut clădirea prin mai multe firme, inclusiv printr-un offshore, conform unor materiale de presă publicate, situaţie în care proprietarul este foarte greu de aflat. În realitate, însă conform tuturor materialelor apărute în Forbes România şi WallStreet.ro pe această temă, Grupul Hotelier Internaţional aparţine familiei liberalului Dan Radu Ruşanu, actualul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Mai corect, fetelor – Ana Rucsandra Ruşanu şi Dana Maria Anastase Ruşanu şi soţiei acestuia.

 

 

Internaţional Sinaia confirmă

 

Cum apropierea dintre Dan Radu Ruşanu este confirmată deja de materiale de presă pe această temă şi de declaraţii ale sale, către Mediafax, pe acest subiect, singura necunoscută rămânea dacă Hotelul Internaţional Iaşi este sau nu parte a grupului cu acelaşi nume. În această problemă a făcut lumină un reprezentant al Hotelului Internaţional Sinaia, care a confirmat că cel de la Iaşi le aparţine. Reporterii 7est au sunat la recepţie, iar angajatul de acolo a făcut legătura cu cineva din conducerea hotelului. “Nu ştiu sigur când va fi inaugurat, dar da, face parte din grupul nostru”, a spus responsabilul, care a adpugat că mai multe amănunte vor fi oferite presei, probabil, săptămâna viitoare. Indirect, purtătorul de cuvânt al ASF, Radu Soviani, a confirmat aceeaşi informaţie. Pentru că, atunci când a fost contactat de 7est pe această temă, liberalul Ruşanu i-a pasat purtătorului de cuvânt al instituţiei rezolvarea problemei, Soviani a sfârşit prin a redirecţiona, la cererea şefului său, mailul cu întrebările despre data de inaugurare către Grupul Internaţional.

 

 

Hotel de 4 stele cu 170 de camere

 

Hotelul Internaţional Iaşi ar putea fi inaugurat în această toamnă, conform unei ştiri de pe WallStreet.ro. Acesta s-ar încadra la clasificarea de patru stele, ca şi celelalte hoteluri din Bucureşti şi Sinaia ale grupului controlat de Dan Radu Ruşanu, şi ar urma să aibă 170 de camere.

 

 

Foto: Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor

 

 

Cine este Dan Radu Ruşanu?

 

S-a născut pe 25 mai 1950, în Bucureşti. Este căsătorit şi are două fete. A studiat la Academia de Studii Economice, Facultatea de Finanţe-Contabilitate şi este doctor în economie. Pe 24 aprilie 2013 a fost numit preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Este unul dintre cei mai bogaţi politicieni şi, printre alte firme, deţine şi Grupul Hotelier Internaţional. În trecut a ocupat funcţiile de ministru secretar de stat, membru al Guvernului şi preşedinte Eximbank România. Este membru al Partidului Naţional Liberal din 1990 şi a fost deputat între 2000 şi 2008. Din 2008 până în 2012 a fost senator. Este naşul de cununie al şefului filialei judeţene a PNL, Relu Fenechiu, actualul ministru al Transporturilor.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments